Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Hoe Ripple (XRP) de Amerikaanse centrale bank zou kunnen vervangen

XRP heeft de afgelopen maanden ondermaats gepresteerd, maar het blijft een munt met aanzienlijk potentieel. Een fervent voorstander van de digitale munt, Ashley Prosper, stelt zelfs dat Ripple (XRP) in de toekomst de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), zou kunnen vervangen.

Hoe kan Ripple dit bereiken?

Om Ripple als vervanger van de Amerikaanse centrale bank te realiseren, zijn er aanzienlijke stappen nodig. Ashley Prosper deelde op X een 16-stappenplan om Ripple te helpen dit doel te bereiken.

De eerste stap vereist significante regelgevende veranderingen door het Amerikaanse Congres om de Federal Reserve te ontmantelen en een enkele entiteit te creëren die de functies van het centrale banksysteem kan uitvoeren.

Ripple moet goedkeuring krijgen van meerdere regelgevende instanties, waaronder de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en het ministerie van Financiën. Het bedrijf moet kunnen aantonen dat het in staat is het monetaire beleid te controleren, inclusief inflatie en rentetarieven.

Daarnaast moet Ripple een sterke financiële infrastructuur ontwikkelen en onderhouden die grote financiële transacties kan verwerken, en integreren met het Amerikaanse banksysteem. Prosper benadrukt ook de noodzaak voor top-level cybersecurity maatregelen en het opbouwen van vertrouwen bij bedrijven en financiële instellingen.

Tot slot moet Ripple samenwerken met andere centrale banken en internationale financiële organisaties, zoals het IMF en de Wereldbank, om mondiale economische stabiliteit te waarborgen.

Laatste ontwikkelingen Ripple vs SEC rechtszaak

Voorlopig zorgt de juridische strijd tussen de SEC en Ripple voor aanzienlijke druk op de koers van XRP. Als Prosper zijn plannen wil realiseren, moet Ripple eerst succesvol uit deze rechtszaak komen. Mogelijk krijgen we hier binnenkort duidelijkheid over, aangezien de zaak zich in de eindfase bevindt. De SEC eist bijna $2 miljard om de zaak af te ronden, terwijl Ripple $10 miljoen bood, een voorstel dat door de SEC werd afgewezen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

SEC annuleert cruciale Ripple vergadering: Komt er toch geen schikking?
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
XRP koers stijgt 40%, crypto analisten verwachten ‘historische uitbraak’
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers