Altcoin

Hoe zal de futuristische stad Akon City gaan werken?

Hoe zal de futuristische Akon City, het 2.000 hectare grote cryptocurrency-project in Senegal, gaan werken? De zakenman achter de stad heeft onlangs laten weten hoe de stad met zijn eigen cryptocurrency-token, de Akoin, te werk zal gaan.


Stellar-netwerk

In maart werd de officiële whitepaper van de Akoin gelanceerd. Uit deze whitepaper werd duidelijk dat de Akoin als utility-token ontworpen is dat zich zal richten op de Afrikaanse markt. Naar verluidt maakt de crypto-token atomic swaps mogelijk. Dit houdt in dat er in real time transacties kunnen worden uitgevoerd tussen cryptocurrencies, fiat valuta’s en in dit geval zelfs gsm-tegoeden. Bovendien wordt het platform voor de stad ontwikkeld op het netwerk van Stellar (XLM).

Afgelopen juni werd duidelijk dat de bouw van de stad ter waarde van $6 miljard zou beginnen. Om dit te financieren, worden twee fases gestart. De eerste fase, die loopt vanaf begin 2021 tot 2023 zal zich focussen op de belangrijkste wegen en gebouwen, zoals scholen en ziekenhuizen. Vanaf fase 2 zullen de minder belangrijke gebouwen worden gebouwd.


Stad voltooid in 2030

Volgens de mede-oprichter van Akoin, Jon Karas, zal Akon City in medio 2030 voltooid zijn. De stad zal vanaf dan ook praktische hulpmiddelen gaan bieden voor de nieuwe bewoners van de stad. Inwoners van de nieuwe stad zullen cryptocurrencies in het dagelijkse leven gaan gebruiken, omdat de stad hierop zal worden aangedreven. Het doel is om de acceptatie van cryptocurrencies over heel Afrika te vergroten.

Om dit te bereiken wil het team achter de bouw van de stad met de Afrikaanse overheid gaan samenwerken. Via deze manier kan de blockchain-technologie worden gebruikt voor meerdere zaken, zoals het betalen van belastingen en invoerrechten. Het team is van mening dat dit helpt om deze zaken probleemloos te laten verlopen.


Autonoom transport

Tevens zal er worden gewerkt aan autonoom transport in de futuristische, nog te bouwen stad. Naar verluidt is dit gebaseerd op het autonome transportsysteem dat momenteel al actief is in Crypto Valley, Zwitserland.

Gebruikers van dit transport kunnen naar verluidt eenvoudig gebruik maken van het nieuwe transportsysteem. Zo zouden ze kunnen instappen op een station naar keuze en kunnen uitstappen op een station naar keuze. Vervolgens kan eenvoudig worden betaald voor de rit met een klein deeltje Bitcoin (BTC). Verwacht wordt dat meerdere cryptocurrencies zullen worden toegevoegd, zoals de Akoin.


Stad meer futuristisch en naadlozer

Inwoners zullen tevens in staat worden gesteld om belastingen, bedrijfsvergunningen en basisvoorzieningen te betalen door middel van een ondersteunde cryptocurrency naar keuze.

Tevens heeft de zakenman uitgelegd dat door middel van allerlei soorten toepassingen die op de blockchain-technologie gebaseerd zijn, de stad meer futuristisch en nog naadlozer zal worden.

Hij ziet dan ook zeker grote kansen voor de blockchain-technologie, niet alleen voor de stad, maar juist ook voor het gehele Afrikaanse continent. Zo vertelt hij: “Blockchain-tools en -services zullen volgens ons één van de belangrijkste dingen zijn voor Afrika in het aankomende decennia. Het zal de technologie zijn die het continent helpt groeien, waardoor mensen hier permanente en monumentale veranderingen kunnen bewerkstelligen.”

Het project groeit momenteel in een rap tempo. Volgens de zakenman en mede-oprichter van het gehele project, zal het project toegangspunten zoals tools, diensten, teams en onderwijs gaan verschaffen met als doel om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Het project wil zich in eerste instantie op Afrika richten, maar heeft laten weten dat dergelijke ontwikkelingen kunnen bijdragen aan alle opkomende economieën in het algemeen.