Bitcoin

Hoe zullen de Amerikaanse verkiezingen de Bitcoin prijs beïnvloeden?

Terwijl de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 dichterbij komen, is het de vraag hoe de Bitcoin prijs gaat reageren op het evenement.


Politieke onzekerheid is een kans voor Bitcoin

De meeste analisten zijn het over 1 ding eens. Als er een duidelijke winnaar komt zullen de verkiezingen waarschijnlijk niet veel invloed hebben op de Bitcoin prijs. Echter, als we een betwistbare verkiezingsuitslag krijgen zullen we waarschijnlijk een groeiende vraag naar safe-haven assets als goud en Bitcoin zien.

Dit verkiezingsjaar is zeker anders gezien wat we in het verleden hebben gezien door de gevolgen van de pandemie en de wereldeconomie. “Met een evenement als Covid zou je aannemen dat de Bitcoin prijs zou stijgen vanwege onzekerheid op de financiële markten, maar dat is nog niet echt het geval,” schrijft een twitteraar.

Crypto Twitter is gevuld met politieke gesprekken in de weken voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van november. Dit is misschien wel de meest besproken verkiezing ooit door de covid-pandemie.

“De spanningen zijn hoog. Markten hebben geld nodig om te bloeien en ik weet niet zeker of dat nu zal gebeuren, aangezien de middenklasse vasthoudt aan hun kapitaal, vertelt Wendy.


Een sprankje optimisme

Stimuleringsgeld van de overheid speelt een belangrijke rol, aangezien de huidige regering er niet in slaagt een beslissing te nemen over verdere economische steun. De reguliere markten en cryptovaluta reageerden beide negatief op het nieuws dat de president had besloten om verdere stimuleringsbesprekingen uit te stellen totdat de verkiezingen voorbij zijn.

“Na de verkiezingen zullen we meer een idee krijgen wanneer de economie zich opent. Pas dan zullen we een grote verandering in de Bitcoin prijs zien en hopelijk is dat bullish.”

Op korte termijn brak de prijs van Bitcoin onlangs weer boven de $11.000, wat een sprankje optimisme deed verschijnen.

 

Bitcoin nieuws

Zorgen over Bitcoin-optiecontracten: Dreigt minder vraag naar fysieke BTC door papieren derivaten?
Crypto analist: Bitcoin bullmarkt is nog niet begonnen
Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen