Ripple

Hoeveel XRP bezit Ripple mede-oprichter Jed McCaleb?

Volgens Whale Alert, een monitoringsplatform dat zich uit via o.a. Twitter, heeft Jed McCaleb, mede-oprichter van Ripple, sinds 2014 al 1 miljard XRP-tokens verkocht.


Hoeveel tokens bezit McCaleb eigenlijk?

Volgens de monitor Whale Alert heeft McCaleb nu nog in totaal nog 4,7 miljard XRP-tokens in zijn bezit. Dit komt neer op ongeveer 5% van het totale aanbod van XRP-tokens. Periodiek beschikt de mede-oprichter over een aantal tokens, dit aantal kan echter dit jaar nog significant toenemen. Dit komt omdat het contract tussen de mede-oprichter en Ripple dit jaar afloopt.

XRP is momenteel de op twee na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, met een huidige market cap van ruim $12.223.000.000.


Nog 20 jaar

Als McCaleb in het huidige tempo zijn tokens zou blijven verkopen, dan duurt het nog circa 20 jaar voordat al zijn tokens verkocht zijn. Dit tempo wordt momenteel echter beperkt door de schikkingsovereenkomst met Ripple. Nadat deze later dit jaar verloopt, is het onzeker of McCaleb in dit tempo aan zal blijven houden.


Whale Alert

In zijn totaliteit Whale Alert heeft meer dan 90.000 transacties geanalyseerd, waardoor circa 8 miljard XRP kon worden gevolgd, waaronder ook die van McCaleb.

Alhoewel de XRP-community geschokken reageert, heeft Whale Alert laten weten geen mensen te willen alarmeren, maar mensen juist een beter zicht te geven op wat er precies aan de hand is.


XRP in 2020

Investeerders in XRP-tokens hebben een zware periode achter de rug. Waar diverse cryptocurrencies in 2019 mooie koersstijgingen meemaakte, bleef XRP achter.

Het lijkt er echter op dat de munt in 2020 een positieve ommekeer kan gaan maken. Zo heeft de munt in de eerste maand van 2020 goed gepresteerd.

Toch werd door Novogratz verteld dat de munt dit jaar wederom slecht zal gaan presteren. De reactie van Ripple’s CEO? Lees dit artikel om hierachter te komen!