Ripple bank, xrp, bank
Ripple

Hoever kan de Ripple prijs dalen?

De prijs van Ripple’s XRP token bereikt vandaag een nieuw maandelijks dieptepunt nadat Coinbase onthulde dat het de munt in januari zal verwijderden.


Waar gaat de XRP-prijs naartoe?

De prijs daalde op 29 december met 30% na het besluit van Coinbase om de handel op te schorten. Het marktsentiment rond XRP is overweldigend negatief geworden vanwege de angst dat meer exchanges de token van Ripple zullen delisten.

Op korte termijn wordt XRP geconfronteerd met drie belangrijke historische ondersteuningsniveaus; $0,224, $0,1743 en $0,1471. De aanhoudende prijsontwikkeling van XRP is niet cyclisch en ook niet afhankelijk van technische analyse. Het is te danken aan beleggers die XRP verkopen na de opschorting van de handel op grote crypto exchanges.


Opschorting

Op 29 december kondigde Coinbase aan dat het de handel in XRP tokens stop zal zetten. Paul Grewal, de chief legal officer bij Coinbase, schreef het volgende:

“In het licht van de rechtszaak van de SEC tegen Ripple Labs, Inc, hebben we de beslissing genomen om de XRP-handelsparen op ons platform op te schorten. De handel wordt pas beperkt vanaf 28 december 2020 om 14.30 uur Pacific Standard Time. Het wordt volledig opgeschort op dinsdag 19 januari 2021 om 10.00 uur PST (voor ons 19:00). We zullen aanvullende updates bieden, indien van toepassing, via het Coinbase Support Twitter-account, inclusief eventuele wijzigingen in de timing.”

Analisten hadden al verwacht dat Coinbase de XRP-handel zou opschorten nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission haar klacht had ingediend. Coinbase is van plan een beursintroductie te ondergaan. Het is in het belang van het bedrijf om volledig te blijven voldoen aan de toezichthouders in de VS.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Prijsontwikkeling van XRP

Gezien de onzekerheid over de regelgeving, hebben handelaren benadrukt dat technische analyse op korte termijn van minder belang is. Scott Melker, een handelaar, zei:

“Een paar mensen hebben me verteld dat er een oververkochte bullish divergentie is op de XRP grafiek. Ze denken echter verkeerd. Grafieken maken in dit geval niet uit.”

De XRP-prijs is in slechts twee weken tijd met meer dan 60% gedaald, wat een van de sterkste dalingen in de geschiedenis is.


Wat nu?

Adam Cochran, partner bij Cinneamhain Ventures, was een van de eersten die vertelde dat Coinbase gesprekken had over het opschorten van XRP-handel. Cochran liet doorschemeren dat de SEC waarschijnlijk meer projecten en bedrijven onderzoekt dan mensen zich realiseren. Hij zei het volgende:

“Als je dacht dat mijn primeur over het opschorten van XRP door Coinbase inzichtelijk was, zul je de volgende primeur waar ik aan werk deze week geweldig vinden. Het lijkt erop dat SEC veel actiever is dan we dachten en meerdere projecten en bedrijven bekijkt!”