Bitcoin

Honduras krijgt zijn eerste Bitcoin ATM

TGU Consulting Group, een Hondurees bedrijf uit de hoofdstad Tegucigalpa, heeft naar verluidt de eerste Bitcoin-automaat van het land geïnstalleerd. Met de “La Bitcoinera”-machine kunnen cryptoliefhebbers Bitcoin en Ethereum kopen met de lokale fiatvaluta. Op voorwaarde dat ze bereid zijn hun ID’s te scannen en bepaalde persoonlijke informatie vrij te geven.


Eerste Bitcoin-ATM in hoofdstad

Volgens een vrijdag gepubliceerd Reuters-rapport heeft TGU-chef Juan Mayen het initiatief genomen om de Bitcoin ATM te installeren in een van de kantoorgebouwen in de hoofdstad. De “la bitcoinera” machine stelt crypto liefhebbers in staat om Bitcoin en Ether te kopen. Dit gebeurt middels de lokale fiat valuta, lempira. Op voorwaarde dat ze bereid zijn om hun ID’s te scannen en bepaalde persoonlijke informatie vrij te geven.

Mayen zei dat dit de eerste geautomatiseerde manier was om Bitcoin in Honduras te kopen, maar veel softwareontwikkelaars hadden al crypto voor betalingen geaccepteerd. Volgens de TGU-leidinggevende hebben veel Hondurezen contant geld persoonlijk moeten inwisselen voor crypto. Een actie die hij beschreef als ‘zeer lastig en gevaarlijk’ in het land. Gegevens van crowd-sourced platform Numbeo tonen het criminaliteitsniveau in Honduras als ‘zeer hoog’.


Pro-crypto standpunten

Wetgevers in sommige Centraal-Amerikaanse naties hebben meer pro-crypto standpunten ingenomen nu de markt blijft groeien. El Salvador installeert momenteel Bitcoin-automaten in het hele land ter voorbereiding van de acceptatie van de cryptocurrency als wettig betaalmiddel vanaf 7 september. Ten minste één lid van het congres van Panama heeft ook wetgeving voorgesteld voor het land om Bitcoin en andere cryptocurrencies in te voeren.

Gegevens van TradingView laten zien dat de prijs van Bitcoin op het moment van publicatie circa $47.832 is. Bitcoin is hierdoor bijna 2% gedaald in de afgelopen 24 uur. De Ethereum prijs is momenteel circa $3.165, na een daling van ruim 1.7% in 24 uur tijd.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC