Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Honduras krijgt zijn eerste Bitcoin ATM

TGU Consulting Group, een Hondurees bedrijf uit de hoofdstad Tegucigalpa, heeft naar verluidt de eerste Bitcoin-automaat van het land geïnstalleerd. Met de “La Bitcoinera”-machine kunnen cryptoliefhebbers Bitcoin en Ethereum kopen met de lokale fiatvaluta. Op voorwaarde dat ze bereid zijn hun ID’s te scannen en bepaalde persoonlijke informatie vrij te geven.


Eerste Bitcoin-ATM in hoofdstad

Volgens een vrijdag gepubliceerd Reuters-rapport heeft TGU-chef Juan Mayen het initiatief genomen om de Bitcoin ATM te installeren in een van de kantoorgebouwen in de hoofdstad. De “la bitcoinera” machine stelt crypto liefhebbers in staat om Bitcoin en Ether te kopen. Dit gebeurt middels de lokale fiat valuta, lempira. Op voorwaarde dat ze bereid zijn om hun ID’s te scannen en bepaalde persoonlijke informatie vrij te geven.

Mayen zei dat dit de eerste geautomatiseerde manier was om Bitcoin in Honduras te kopen, maar veel softwareontwikkelaars hadden al crypto voor betalingen geaccepteerd. Volgens de TGU-leidinggevende hebben veel Hondurezen contant geld persoonlijk moeten inwisselen voor crypto. Een actie die hij beschreef als ‘zeer lastig en gevaarlijk’ in het land. Gegevens van crowd-sourced platform Numbeo tonen het criminaliteitsniveau in Honduras als ‘zeer hoog’.


Pro-crypto standpunten

Wetgevers in sommige Centraal-Amerikaanse naties hebben meer pro-crypto standpunten ingenomen nu de markt blijft groeien. El Salvador installeert momenteel Bitcoin-automaten in het hele land ter voorbereiding van de acceptatie van de cryptocurrency als wettig betaalmiddel vanaf 7 september. Ten minste één lid van het congres van Panama heeft ook wetgeving voorgesteld voor het land om Bitcoin en andere cryptocurrencies in te voeren.

Gegevens van TradingView laten zien dat de prijs van Bitcoin op het moment van publicatie circa $47.832 is. Bitcoin is hierdoor bijna 2% gedaald in de afgelopen 24 uur. De Ethereum prijs is momenteel circa $3.165, na een daling van ruim 1.7% in 24 uur tijd.

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten