Bitcoin (BTC) China
Bitcoin

Hong Kong lanceert miljoenenfonds gericht op ontwikkeling van Bitcoin

Linekong Interactive, een Chinees techbedrijf dat een beursnotering heeft op The Stock Exchange of Hong Kong (HKEX) lanceert een fonds van 15 miljoen dollar dat gericht is op het opnieuw tot leven wekken van het Bitcoin-ecosysteem.

Volgens oprichter Wang Feng moet het fonds “BTC Next” gaan heten en zal het nieuwe projecten op de blockchain van Bitcoin steunen.

Wat wil Linekong Interactive met Bitcoin doen?

Het doel is onder andere om de uitgifte van digitale assets op Bitcoin van een boost te voorzien met het fonds, decentrale beurzen te bouwen, virtuele machines te ontwikkelen (denk aan smart contracts en Ethereum), NFTs en GameFi-protocollen.

“BTC NEXT zal participeren in het onderzoeken van en investeren in het Bitcoin netwerk”, aldus Wang Feng.

Het ecosysteem van Bitcoin kreeg dit jaar al een boost met de uitvinding van Ordinals en Inscriptions, twee nieuwe manieren om data op te slaan op de blockchain van Bitcoin; waarmee het nu ook mogelijk is om tokens te lanceren op het netwerk van de grootste digitale munt van de markt.

Sinds de lancering is de market cap van BRC-20 tokens, het kleine broertje van de ERC-20 tokens op Ethereum, voorbij de 1,4 miljard dollar geschoten.

Wat is Linekong?

Linekong is een bedrijf dat is opgericht in Beijing in 2007 en heeft een focus op videogames en films. In 2018 verliet Wang Feng zijn positie als CEO van Linekong om zich volledig op blockchain-technologie te richten.

Wang Feng lanceerde meerdere projecten binnen de markten voor non-fungible tokens, decentrale financiële applicaties en Bitcoin mining.

In 2022 keerde hij terug bij Linekong als CEO, nadat hij werd uitgenodigd door het bestuur van het bedrijf om de producten van Linekong beter te integreren met Web3.

We zien langzaam maar zeker steeds meer positieve berichten uit China (of Hong Kong) komen over Bitcoin. Het lijkt erop dat de Chinezen hiermee proberen te voorkomen dat het Westen alle innovatie op dit gebied naar zich toetrekt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins