Blockchain

HTC introduceert blockchain router

HTC, de Taiwanese elektronicafabrikant, werkt aan een nieuwe blockchain-router. Deze router zou gebruikers in staat moeten stellen om vanaf hun huis een volledig Bitcoin-knooppunt te kunnen draaien.


HTC Exodus 5G Hub

De nieuwe router heeft de naam Exodus 5G Hub gekregen en staat gepland voor het tweede kwartaal van 2020. De privacy van gegevens staat centraal bij deze router. Zo kunnen gebruikers hun eigen sleutels laten beheren via een hardware-wallet. Het doel van de router is om de dominantie van slimme apparaten van grote techbedrijven die de privégegevens van gebruikers kwetsbaar maken aan te vechten.


Hackgevoelig

Tegenwoordig wordt end-to-end codering vaak bij applicaties (app) gebruikt. Dit houdt in dat gegevens beveiligd worden verzonden tussen gebruiker en de app. Deze gegevens worden via een zogenoemde softwaresleutel beveiligd. Deze sleutel geeft de ontvanger vervolgens de mogelijkheid om het beveiligde bestand te openen. Bedrijven in de online cloud hebben echter ook toegang tot deze sleutels, wat de veiligheid naar beneden haalt. Deze gegevens kunnen immers worden gelekt.
Zo zijn berichten over hacks dan ook niet zeldzaam. Hacks komen steeds vaker voor.

HTC wil dit beveiligingslek verhelpen. Dit door gebruikers een volledig Bitcoin-knooppunt uit te laten voeren via Zion Vault. Zion Vault is het door hardware ondersteunde platformbeheer van HTC. Hierdoor helpen gebruikers bij aan het verbeteren van de veiligheid van het Bitcoin-netwerk, omdat ze tegelijkertijd transacties op het netwerk onafhankelijk kunnen verwerken.


Exodus Smartphones

HTC heeft eerder al de naam Exodus gebruikt bij zijn producten. Zo heeft het bedrijf namelijk een smartphone-lijn onder dezelfde naam. Ook deze smartphones zijn op de blockchain gebaseerd. Hier wil het bedrijf namelijk de focus op leggen.

Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf is het ondersteunen van cryptocurrencies op een smartphone cruciaal voor de massale acceptatie ervan.