HTX Huobi
Exchange

HTX overtreft Coinbase in Spothandelvolumes

Het cryptocurrency-handelsplatform HTX, voorheen bekend als Huobi, heeft de in de Verenigde Staten gevestigde beurs Coinbase ingehaald wat betreft spothandelvolumes.

Deze mijlpaal werd aangekondigd door Justin Sun, oprichter van Tron en adviseur van HTX, die aanzienlijke activa op de beurs bezit.

Dit is ‘slechts het begin’

Sun kondigde op 27 mei via het sociale mediaplatform X aan dat HTX wereldwijd voor het eerst Coinbase heeft overtroffen in spothandelsvolume. Hij benadrukte dat dit slechts het begin is en verwees naar gegevens van de cryptodata-aggregator CoinGecko.

Volgens CoinGecko verwerkt HTX momenteel dagelijks ongeveer $2,4 miljard aan spothandelsvolumes, waarmee het de vierde grootste cryptobeurs ter wereld is, na Binance, Bybit, OKX en Gate.io. Coinbase volgt op de voet met ongeveer $2 miljard aan spothandelsvolumes, net na HTX en Bitrue Exchange.

De gegevens van CoinGecko over HTX en Coinbase worden bevestigd door handelsinformatie van een andere cryptocurrency-website, CoinMarketCap.

Juridische uitdagingen in de Verenigde Staten

De daling van Coinbase in de ranglijst van exchangevolumes komt te midden van meerdere juridische uitdagingen in de Verenigde Staten. In juni 2023 werd Coinbase aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wegens schending van effectenwetten. Ondanks pogingen van Coinbase om de zaak te laten seponeren, werd dit verzoek in maart 2024 door een Amerikaanse rechtbank afgewezen. Hierdoor kan de SEC haar rechtszaak voortzetten, waarin wordt beweerd dat Coinbase opereert als een niet-geregistreerde beurs, makelaar en clearingbureau.

Op 24 mei diende Coinbase een memorandum in ter ondersteuning van zijn kort geding, met als doel zich te verzetten tegen een enkele uitspraak in de lopende zaak.

HTX, een van ‘s werelds grootste en oudste cryptocurrency-beurzen, vierde in september 2023 zijn 10e verjaardag met een rebranding van Huobi naar HTX. Deze stap werd controversieel ontvangen binnen de cryptogemeenschap, omdat velen parallellen trekken tussen de nieuwe naam HTX en de ingestorte beurs FTX. In de nieuwe naam staat “H” voor Huobi, “T” voor Sun’s blockchain-project Tron, en “X” voor de exchange.

Exchange nieuws

BitFlyer Holdings neemt FTX Japan over en bereidt lancering van Crypto-ETF’s voor
Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli