Altcoin

Huobi lanceert 2 nieuwe verpakte activa op Ethereum-netwerk

Eerder lanceerde de Huobi Cryptocurrency Exchange al de HBTC, een verpakte Bitcoin die verhandelbaar is op het netwerk van Ethereum (ETH). Dit bleek een succes; want HBTC stelt momenteel zo’n $70 miljoen veilig. Nu wil Huobi haar ‘H-serie’ voortzetten met de toevoeging van Litecoin (LTC) en Bitcoin SV (BSV).


Investeerders geen interesse & versterken DeFi ecosysteem

Investeerders lijken tot dusver echter nog niet zoveel interesse te tonen in de nieuwe digitale activa’s. Dergelijke activa’s zijn echter wel goed voor het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-ecosysteem.

Dit komt omdat door dergelijke verpakte activa’s, een breed scala aan cryptocurrencies worden gebruikt als onderpand. Hierdoor komt er simpel gezegd meer vermogen op het netwerk, wat een versterkende werking heeft.

Dit gaat in lijn met de missie van Huobi, namelijk om de gemeenschap van DeFi te voorzien van (meer) hoogwaardige activa, om DeFi inclusiever te maken, om het wereldwijde financiële systeem te verbeteren en om miljoenen mensen over de hele wereld te laten profiteren van de ontwikkeling ervan.


Interesse laag

Het is echter op dit moment nog niet duidelijk of mogelijke investeerders wel echt interesse hebben in de nieuwe activa. Het lijkt er echter op dat mensen niet perse staan te springen voor nieuwe activa’s in deze vorm.

Dit blijkt ook uit het verkeer dat de twee nieuwe munten tot dusver gegenereerd hebben. Zo heeft HBSV, de door Huobi ingepakte versie van Bitcoin SV, op dit moment slechts 12 wallets met tokens. Dit is inclusief de wallet van Huobi zelf. Hierbij zijn slechts 35 transacties zijn uitgevoerd met deze token, waarvan de nieuwste van 5 dagen geleden is.
HLTC doet het nog iets slechter; deze token heeft namelijk slechts 7 wallets met tokens en slechts 21 transacties.

Alhoewel deze cijfers nog niet om over thuis te schrijven zijn, zou het uiteraard kunnen dat de interesse in de toekomst toeneemt. Het is dan ook nog een relatief nieuwe markt, wat suggereert dat de cijfers iets lager uitvallen. Hiernaast presteerden altcoins over de afgelopen maanden niet in verhouding met Bitcoin (BTC). Dit belemmert tevens de stimulans om een verpakt activum op dit moment vast te houden, wat een mogelijke reden zou kunnen zijn voor de weinige wallets met tokens en het lage aantal uitgevoerde transacties.