Blockchain,, Trending

IBM komt net nieuwe multicloud-update voor blockchain

IBM heeft een aantal updates aangekondigd voor zijn blockchain-platform, waaronder multicloud. Naar verluidt is het blockchain systeem na de update in staat om op meerdere cloudnetwerken te draaien.


Kubernetes

Het multicloud-platform zal beschikbaar zijn via Kubernetes. Kubernetes is een containerprogramma dat gebruikers in staat stelt om hun eigen blockchain-netwerk(en) te schalen, zowel opschalen als naar beneden schalen.

Hiernaast moet het platform het makkelijker maken om meerdere netwerken tegelijkertijd te beheren, zelfs wanneer er met verschillende privacy-omgevingen wordt gewerkt.


Hyperledger Fabric

Het platform van IBM is een variant op het open source blockchain platform Hyperledger Fabric. Fundamenteel zijn beide platformen identiek; IBM heeft hier echter zijn eigen draai aan gegeven en handige tools toegevoegd.

Met de tools die IBM heeft toegevoegd wordt naar verluid het hele proces van het starten van een eigen blockchain netwerk tot het beheren hiervan gestroomlijnd.


IBM & Blockchain

IBM is erg actief met de blockchain-technologie. De tech-gigant heeft al diverse patenten aangevraagd en is de blockchain-wereld flink aan het verkennen. Zo is het bedrijf eerder dit jaar een samenwerking gestart met Stellar. In deze samenwerking willen beide bedrijven grensoverschrijdende betalingen vereenvoudigen en versnellen.

Hiernaast heeft het bedrijf meerdere banken over weten te halen om stablecoins uit te gaan geven op het netwerk van IBM. Wat de nieuwe IBM blockchain ontwikkeling zal zijn is nog niet bekend.