IBM wil jouw browser-gegevens voor altijd op de blockchain zetten

 
 

IBM heeft een nieuwe patentaanvraag ingediend. Deze aanvraag beschrijft een op de blockchain gebaseerde webbrowser. Deze browser wordt naar verluidt aangestuurd door een peer-to-peer netwerk.


Verzamelen van gegevens

Naar verluidt gaat de nieuwe webbrowser, wanneer deze officieel live gaat, vooraf gespecificeerde informatie van gebruikers opslaan. Deze wordt vervolgens overgezet naar een netwerk van peer-to-peer knooppunten om opgeslagen te worden.

Het is echter niet zo dat slechts één specifieke gegeven wordt verzameld; wanneer je de browser op je werk zou gebruiken dan worden er andere gegevens opgeslagen dan wanneer je deze persoonlijk zou gebruiken.

Het gaat om onder andere de browser-web-geschiedenis, bladwijzers, geolocatie, geïnstalleerde plugins, beveiligingspatches en versie van de browser.


Behouden van privacy

Zelf noemen zij de browser een systeem voor het opslaan van browsegegevens, zodat privacy behouden blijft en deze privacy in handen is van een gebruiker in plaats van een derde partij.


Eigen crypto-token

Opvallend is dat IBM een eigen crypto-token heeft meegenomen in het model. Volgens IBM is dit om de activiteiten van een browsersessie van een gebruiker zal worden geverifieerd aan de hand van deze tokens.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken