mutant ape
NFT

Iemand leende 1,3 miljoen dollar aan Ethereum met Mutant Ape NTFs als onderpand

De NFT-leenmarkt heeft de bearmarkt tot nu toe overleefd, terwijl verzamelaars steeds nieuwe manieren vinden om hun collectie liquide te maken. Momenteel enorm populair is het inzetten van NFTs als onderpand om een lening te krijgen.

1.000 Ethereum voor twee Mutant Apes

De eigenaar van ene paar Mutant Ape Yacht Club NFTs kreeg het zelfs voor elkaar om 1.000 Ethereum te lenen – ongeveer 1,3 miljoen dollar – door ze als onderpand in te zetten. “Het is geweldig om te zien dat de markt zelfs in dit klimaat bereid is om on-chain leningen uit te delen via DeFi”, aldus Gabe Frank, de CEO van het NFT-leenbedrijf Arcade.

Arcade faciliteerde ook de lening met de twee Mutant Apes voor 1.000 Ethereum. “De prijzen zijn ietwat gestabiliseerd en de volatiliteit is gedaald, dus geldleners lijken niet bang te zijn om grotere bedragen uit te delen. Op hetzelfde moment zijn de mega mutants enorm zeldzame assets”, aldus Gabe Frank over de transactie in kwestie.

Wat voor lening is het?

Deze specifieke lening gaat om een zogenaamde ‘geen verhaal’ lening, wat betekent dat de geldlener het onderpand kan overnemen in geval van niet-betaling. De lening heeft een looptijd van 90 dagen, waarna de geldleners 1.044 Ethereum moeten terugbetalen, wat neerkomt op een rente op jaarbasis van 18 procent.

“Als de leningnemer niet betaalt, dan heeft de geldgever een claim op het onderpand in het protocol. De geldgever kan de assets claimen, ze uitpakken en dan verkopen of op de balans bewaren”, aldus Gabe Frank.

Volgens Arcade zit de leenmarkt voor NFTs in de lift sinds juni 2022, met een hoogtepunt van 2,5 miljoen dollar in september. De meeste activiteit zit nog altijd in het kopen en verkopen, de dagelijkse handel, van NFTs. 

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’