Bitcoin

Iemand verstuurt $166 miljoen aan Bitcoin voor slechts $1,25

Gisteren heeft iemand 8.692 Bitcoins verzonden en daarvoor slechts 0.0000652 BTC betaald.


Gigantisch lage transactiekosten

In termen van dollars betekent dit dat deze persoon slechts $1,25 heeft betaald om $166 miljoen aan BTC tokens te versturen.

Dat er weinig fee wordt betaald bij crypto transacties is niet raar. Echter, de afzender betaalde dit keer wel uitzonderlijk weinig. De gemiddelde transactiekosten stonden gisteren namelijk op 0.00023 Bitcoin, wat ongeveer $4,32 is. Zo blijkt uit de gegevens van BitInfoCharts.


Geen vaste transactiekosten

In tegenstelling tot traditionele financiële instellingen is er geen vaste prijs om cryptovaluta over het Bitcoin netwerk te verzenden. Strikt genomen zijn kosten niet echt vereist, maar worden ze in plaats daarvan toegevoegd door afzenders om miners te stimuleren hun betaling te verwerken. Meer fee betalen betekent meer concurrentie om transacties in een blok te laten opnemen.

Ondanks dat de Bitcoin deze maand een historisch hoge prijs heeft bereikt, liggen de handelsvolumes niet op een vergelijkbaar hoog niveau. Gisteren werd er voor $27,2 miljard aan Bitcoin via het Bitcoin-netwerk verzonden, zo blijkt uit de gegevens van CoinMarketCap. In december 2017 lag dit vele malen hoger. Toen lag de gemiddelde transactiekosten op een hoogtepunt van $54.

De transactie van $163 miljoen, met een hash die begint met 4cd6be7, vond plaats in bloknummer 660.422. Hoe laag de vergoeding ook was, andere transacties binnen datzelfde blok kosten helemaal niets. Iemand anders kon bijvoorbeeld 481 Bitcoin ter waarde van 9$ miljoen versturen voor geen rooie cent.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?