Bitcoin ASIC Miners
Bitcoin

Illegale Bitcoinmijn in Ratchaburi opgerold na klachten over stroomuitval

De Thaise autoriteiten hebben een illegale bitcoinmijn ontmanteld in de stad Ratchaburi, ten westen van Bangkok, na klachten van omwonenden over aanhoudende stroomuitval in de omgeving.

De inval vond plaats afgelopen vrijdag, nadat bewoners al meer dan een maand lang problemen hadden gemeld, zo bevestigden lokale functionarissen zondag.

Stroom gebruikt zonder er volledig voor te betalen

Tijdens de inval troffen politie en ambtenaren van de Provincial Electricity Authorities (PEA) in een huis diverse apparatuur aan die werd gebruikt voor het minen van Bitcoin. Volgens Jamnong Chanwong, hoofd van de districtsveiligheidsdienst, bleek uit onderzoek dat het elektriciteitsverbruik in het pand ongebruikelijk hoog was, terwijl er nauwelijks voor werd betaald. “Deze mensen gebruikten het huis om een ​​mijn te runnen en maakten daarbij gebruik van elektriciteit zonder daarvoor volledig te betalen,” verklaarde hij.

Het delven van Bitcoin vereist krachtige computers die grote hoeveelheden elektriciteit verbruiken. In Thailand worden bitcoinmijnwerkers beschouwd als producenten en zijn zij verplicht belastingen te betalen. Echter, het komt in het land steeds vaker voor dat er op een illegale manier naar crypto gemined wordt.

Toegang eerder geweigerd door beveiliger

Jamnong vertelde dat zijn team op donderdag al had geprobeerd het huis binnen te komen, maar dat een bewaker hen de toegang weigerde. Pas na het verkrijgen van een huiszoekingsbevel konden ze vrijdag het pand betreden. Ze ontdekten toen dat het merendeel van de mijnbouwapparatuur al was verplaatst. Uit verdere onderzoeken bleek dat het huis ongeveer vier maanden geleden door een bedrijf was gehuurd en dat de stroomuitval begon halverwege juli, vermoedelijk toen de mijn volledig operationeel werd.

Tijdens de inval zijn geen arrestaties verricht. Dit incident markeert de vierde keer dit jaar dat de autoriteiten een illegale bitcoinmijn in de provincie Ratchaburi hebben opgerold.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt