IMF
Bitcoin

IMF: Bitcoin-crash heeft wereldwijde financiële stabiliteit niet geschaad

Het Internationaal Monetair Fonds schrijft in een rapport dat de Bitcoin-crash van de afgelopen maanden geen impact heeft gehad op de wereldwijde financiële stabiliteit.

Een dramatische koersval

In het rapport met de naam ‘World Economic Outlook Update: Gloomy and More Uncertain’ dat gisteren is gepubliceerd, erkende het IMF dat de cryptomarkt een “dramatische” koersval heeft doorgemaakt. Het Internationaal Monetair Fonds voegde daar echter aan toe dat dit het financiële systeem geen schade heeft toegebracht.

De Bitcoin koers is bijna 70 procent van zijn waarde verloren ten opzichte van zijn hoogste punt ooit van $69.000, die werd bereikt in november vorig jaar. Vrijwel elke andere cryptomunt heeft een zelfde soort koerscrash meegemaakt.

Wat veroorzaakt de crypto crash?

Omdat investeerders worden geconfronteerd met onzekerheid over de oorlog in Oekraïne en andere macro-economische factoren verkopen ze risicovolle activa. Bitcoin en andere cryptomunten worden als risicovol beschouwd, samen met aandelen.

“Crypto-activa hebben een dramatische koersval ondergaan die heeft geleid tot grote verliezen bij crypto bedrijven en het falen van algoritmische stablecoins en crypto-hedgefondsen. De overloopeffecten naar het bredere financiële systeem zijn tot nu toe echter beperkt”.

– IMF

Het IMF verwees dus naar de ineenstorting van blockchain Terra en zijn “algoritmische stablecoin”. Terra was populair onder cryptohandelaren tot mei, toen zijn algoritmische stablecoin UST zijn koppeling aan de dollar verloor en miljarden dollars aan investeringen verdwenen. Veel investeerders verloren veel kapitaal en deze ineenstorting verspreidde zich daardoor naar andere segmenten van de cryptomarkt.

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen