NFT
NFT

Immutable kondigt sluiting van NFT-marktplaats aan

De gaming- en non-fungible token (NFT) blockchain Immutable heeft aangekondigd dat het zijn NFT-marktplaats gaat sluiten om zich te concentreren op het uitbreiden van zijn ecosysteem door middel van partnerschappen.

Activiteiten worden op 13 augustus afgebouwd

De activiteiten van de marktplaats zullen op 13 augustus worden afgebouwd, meldde Immutable. De marktplaats werd oorspronkelijk opgezet om de beschikbare functies te demonstreren met behulp van de Immutable software development kit (SDK). Echter, sinds de lancering zijn er al projecten ontstaan die zijn meegegroeid met het netwerk. Immutable verklaarde:

“Als bedrijf ondersteunen wij liever deze marktplaatsen dan ermee te concurreren, en zien we het Immutable-ecosysteem graag groeien.”

Verkennen van Immutable-ecosysteem

Het netwerk moedigde de community aan om de beschikbare marktplaatsen binnen het Immutable-ecosysteem te verkennen. Daarnaast herinnerde Immutable de gebruikers eraan dat hun activa beschikbaar blijven, omdat deze “op de blockchain leven”. Deze activa zijn gekoppeld aan de wallet-adressen en blijven eigendom van de gebruikers, ongeacht welke marktplaats of game ze gebruiken.

Immutable benadrukte verder dat de Immutable Marketplace een wereldwijd orderboek gebruikt. Dit betekent dat marktplaatsen die hetzelfde orderboek hanteren, vergelijkbare koop- en verkoopvermeldingen zullen tonen. Het netwerk adviseerde gebruikers om hun wallet te koppelen en bestaande vermeldingen op elke marktplaats te bekijken.

Dalende verkoopvolumes van NFT’s

Deze aankondiging komt te midden van dalende verkoopvolumes van NFT’s. In het tweede kwartaal van 2024 daalde het verkoopvolume voor NFT’s met 45% ten opzichte van het vorige kwartaal. Gegevens tonen aan dat digitale verzamelobjecten in het eerste kwartaal van 2024 een volume van $4,1 miljard registreerden, een stijging ten opzichte van het laatste kwartaal van 2023. Het tweede kwartaal van 2024 liet echter slechts een verkoopvolume van $2,24 miljard zien, de laagste kwartaalprestatie sinds het derde kwartaal van 2023.

Bovendien werd in juli het laagste verkoopvolume voor NFT’s in 2024 geregistreerd, wat het neerwaartse momentum voortzette. Volgens CryptoSlam-gegevens bedroeg het verkoopvolume voor NFT’s in juli slechts $429 miljoen.

Ondanks de dalende volumes blijven professionals in de industrie geloven in de toekomst van NFT’s. Web3-experts zoals CryptoSlam-oprichter Randy Wasinger verklaarden in een eerder interview dat NFT’s, ondanks de huidige uitdagingen, “hier zijn om te blijven”.

NFT nieuws

CryptoPunk NFT ter waarde van $1,5 miljoen verkocht voor slechts $23.000
Bored Ape NFT-kopers verliezen 93% van hun investering
SEC wil rechtszaak starten tegen NFT-marktplaats OpenSea
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt