Bitcoin, golden bitcoin
Nieuws

In 1 dag voor $1,6 miljard aan Bitcoin gekocht, prijsstijging op komst?

Recente gegevens van het blockchain-analyseplatform CryptoQuant wijzen op een verhoogde betrokkenheid van investeerders op het Bitcoin-netwerk.

De analyse toont aan dat er in de afgelopen dagen een opmerkelijke stijging in investeerdersactiviteit heeft plaatsgevonden, wat heeft geleid tot de aankoop van Bitcoins met een geschatte waarde van rond de $1,6 miljard.

Dit fenomeen kan worden geïnterpreteerd als een indicatie dat de prijs van Bitcoin mogelijk op het punt staat om te stijgen.

25.000 BTC gekocht in dag

De bekende crypto-analist Ali Martinez heeft op het socialemediaplatform X nieuwe inzichten gedeeld over de activiteiten van Bitcoin-gebruikers. Martinez merkte op dat er de afgelopen dagen een aanzienlijke toename is geweest in de accumulatie van Bitcoin door gebruikers.

Binnen slechts 24 uur werd er een indrukwekkende hoeveelheid van meer dan 25.000 Bitcoins aangeschaft, wat neerkomt op een waarde van ongeveer $1,6 miljard. Deze aanzienlijke aankoop duidt op een mogelijk significante invloed op de prijs van Bitcoin.

Het is met name opmerkelijk dat de accumulatie de afgelopen dagen sterk is toegenomen. Een week geleden registreerde het netwerk nog een relatief lage accumulatie van slechts enkele honderden Bitcoins door gebruikers. Nu is dit aantal explosief gegroeid naar 25.000 BTC.

Deze plotselinge stijging wijst op een kentering in het sentiment naar een meer optimistische of ‘bullish’ houding en kan worden gezien als een indicatie van een mogelijke hervatting van de Bitcoin-rally.

Hernieuwd vertrouwen en weerstandsniveaus van Bitcoin

Het actieve opkopen van Bitcoins door netwerkgebruikers wordt gezien als een sterk positief signaal. Dit wijst erop dat investeerders hernieuwd vertrouwen hebben en de recente prijsdaling van BTC aangrijpen om hun bezit te vergroten. Momenteel bedraagt de prijs van Bitcoin ongeveer $65.400, en in de laatste 24 uur heeft het een stijging van 1,4% doorgemaakt, dankzij sterke ondersteuning rond het prijsniveau van $64.000.

Op dit moment vormen de prijsniveaus van $68.000 en $70.000 aanzienlijke weerstanden voor Bitcoin, de meest vooraanstaande cryptocurrency. Indien Bitcoin deze weerstandsniveaus doorbreekt, opent dat de mogelijkheid om zijn historische hoogtepunt te overtreffen en nieuwe records te vestigen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog 8 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?