Blockchain

In Zuid-Korea staan nu 1 miljoen rijbewijzen op de blockchain

Ongeveer 1 miljoen Zuid-Koreanen hebben hun rijbewijs op de blockchain laten plaatsen. Hiermee hebben zij tevens afstand gedaan van de traditionele, fysieke, rijbewijzen. Via een speciaal ontwikkelde smartphone applicatie kunnen gebruikers toegang krijgen tot hun digitale rijbewijs.


Ruim 3% van rijbewijspopulatie

In 2019 waren er ongeveer 32,5 miljoen chauffeurs in Zuid-Korea. Hierdoor staat nu ruim 3% van de rijbewijzen op de blockchain. Door de invoering hiervan, is dit de allereerste vorm van digitale identificatie dat in het land wordt ingezet.

Tevens tonen deze cijfers aan dat de digitale versie van rijbewijzen enorme potentie kan bieden. Dit komt omdat het project pas in mei dit jaar gelanceerd werd, maar sinds die tijd al 3% van het totale aanbod van rijbewijzen heeft weten te winnen. Om dit project mogelijk te maken heeft de nationale politie uit het land een samenwerking gestart met de wegverkeer-autoriteiten van Korea en 3 telecomaanbieders die in het land actief zijn, namelijk LG U+, KT en SK.


Inzet bij winkels

Gebruikers van deze versie van rijbewijzen mogen deze ID-oplossing ook gebruiken voor vereisten van identificatie- en leeftijdsbewijzen in winkels, om zo bijvoorbeeld leeftijdsgerichte producten aan te schaffen. Via een eenvoudige barcode of QR-code kunnen gebruikers hun licentie tonen aan diegene die hier behoefte aan hebben, zoals supermarkten, benzinestations, etc.

Momenteel wordt ook onderzocht of dergelijke ID’s in kunnen worden gezet als een vervanging voor persoonlijke verificatiecontroles in andere industrieën, zoals autoverhuurdiensten.


Zuid-Korea en de blockchain-technologie

Zuid-Korea heeft een erg open instelling tegenover de blockchain-technologie. Zo zijn er in het land gedurende dit jaar meerdere blockchain-projecten gestart die ondersteuning krijgen vanuit de Zuid-Koreaanse overheid.

Een voorbeeld hiervan is het medisch toerisme dat jaarlijks naar het land komt. Momenteel wordt er namelijk een op de blockchain gebaseerd systeem ontwikkeld die het medisch toerisme een boost zou moeten geven. Wil jij meer weten over dit onderwerp? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Hiernaast is de Universiteit van Zuid-Korea van plan om een nieuwe campus te bouwen met het doel om onderzoek uit te voeren naar de blockchain-technologie en naar kunstmatige intelligentie (AI). Ben jij hier nou in geïnteresseerd? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Tot slot is er in april van dit jaar door de sociale gaming applicatie ‘GameTalkTalk’ een nieuw blockchain platform gelanceerd. Op dit platform kunnen gebruikers beloningen van diverse DApp’s verdienen en claimen. Wat biedt dit platform nog meer? Lees het hier.