Flags G20 membership
Regulatie

India G20 bevestigt ‘actieve discussies’ rond het mondiale crypto-framework

Het Indiase voorzitterschap van de Groep van 20 (G20) heeft de aandacht gevestigd op actuele en prikkelende discussies omtrent de oprichting van een wereldwijd raamwerk voor cryptocurrencies, volgens verklaringen van Nirmala Sitharaman, de Indiase minister van Financiën.

Aandringen op wereldwijde samenwerking

Op 28 augustus drong de Indiase premier Narendra Modi aan op wereldwijde samenwerking onder de lidstaten van de G20, bestaande uit 19 landen en de Europese Unie, bij het vormgeven van regelgeving omtrent cryptocurrencies. Modi benadrukte dat opkomende technologieën, zoals cryptocurrencies, die wereldwijde implicaties hebben, moeten worden begeleid door internationale regelgeving en een raamwerk dat wereldwijd wordt gevolgd.

Tijdens het Global Fintech Fest op 5 september bevestigde minister van Financiën Sitharaman dat de G20-leden actief bezig zijn met de ontwikkeling van een mondiaal kader voor cryptocurrencies.

Gedurende de top gaf Sitharaman aan dat crypto zowel een “bedreiging als een kans” kan zijn. Ze benadrukte tevens de noodzaak van mondiale samenwerking om een verantwoordelijk financieel ecosysteem op te bouwen dat effectief kan helpen bij het reguleren van cryptocurrencies wereldwijd. “Wereldwijde samenwerking is in dit gebied absoluut cruciaal”, voegde ze eraan toe.

In een onderling verbonden wereld overstijgt financiële technologie grenzen, waardoor grensoverschrijdende partnerschappen absoluut cruciaal zijn.

Benadrukken van cruciale rol van wereldwijde samenwerking

Sinds India in het 4e kwartaal van 2022 het voorzitterschap van de G20 heeft aanvaard, heeft het land voortdurend de cruciale rol van wereldwijde samenwerking benadrukt met betrekking tot financiële zekerheid en stabiliteit. Niettemin heeft de minister van Financiën nu bevestigd dat de G20-landen intensief samenwerken aan langverwachte regelgeving voor cryptocurrencies.

Het Indiase presidentschap [G20] heeft kwesties uiteengezet die verband houden met het reguleren of begrijpen dat er een raamwerk moet zijn voor het omgaan met kwesties die verband houden met crypto-activa. Er vinden actieve discussies plaats; inhoudelijke artikelen van instellingen als het IMF, de FSB en de OESO worden allemaal over verschillende kwesties besproken.

Groeiende interesse in blockchain India

India’s groeiende interesse in blockchain en cryptocurrencies wordt steeds duidelijker, en dit wordt nog meer geaccentueerd door de recente vacature bij de National Payments Corporation of India (NPCI). NPCI, een initiatief dat wordt geleid door de Reserve Bank of India en gesteund wordt door 247 Indiase banken, is momenteel op zoek naar een hoofd voor hun blockchain-divisie.

De ideale kandidaat voor deze positie wordt verwacht een doorgewinterde technoloog te zijn met minstens zes jaar ervaring in het ontwikkelen en implementeren van blockchain-technologie. Hun belangrijkste verantwoordelijkheid zal zijn om “kansen te identificeren waar blockchain-gebaseerde oplossingen kunnen worden ingezet.” Dit benadrukt de groeiende betrokkenheid van India bij het verkennen van blockchain-gedreven innovaties.

Regulatie nieuws

Binance Baas Changpeng Zhao Vraagt Rechtbank om SEC-rechtszaak te Verwerpen
Sam Bankman-Fried veroorzaakte Bitcoin’s daling van 81% in 2021
Mount Gox trustee wijzigt de terugbetalingsdeadline naar oktober 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen