Crypto India
Regulatie

Indiase Apple App Store blokkeert belangrijke crypto-exchange-apps na overheidsmaatregelen

De Indiase tak van de Apple App Store heeft onlangs de toegang tot meerdere prominente crypto-exchange apps zoals Binance, KuCoin, Bitget, Huobi, OKX, Gate en MEXC geblokkeerd. Deze stap volgt enkele weken na een kennisgeving van niet-naleving door de Indiase regering tegen bijna een dozijn buitenlandse crypto-uitwisselingen. Nieuwe gebruikers in India kunnen deze applicaties nu niet meer downloaden.

Diverse exchanges beschuldigd van illegale activiteiten

Deze actie werd ingezet na een kennisgeving op 28 december door de Financial Intelligence Unit (FIU) van het Indiase ministerie van Financiën. De FIU richtte zich in het bijzonder op platforms als Binance, Huobi, Kraken, Gate.io, KuCoin, Bitstamp, MEXC Global, Bittrex en Bitfenex, beschuldigend van illegale activiteiten in het land. Volgens de FIU moeten deze beurzen, die diensten verlenen aan Indiase gebruikers, zich registreren als een ‘rapporterende entiteit’ en moeten ze financiële verklaringen indienen bij de afdeling inkomstenbelasting. Op basis van deze niet-naleving adviseerde de FIU het IT-ministerie om de websites van deze beurzen te blokkeren.

Opmerkelijk is dat, hoewel Apple deze maatregel heeft genomen, de betreffende crypto-uitwisselingsapps nog steeds toegankelijk zijn via de Google Play Store.

In reactie op deze ontwikkelingen deelde Sumit Gupta, oprichter van de Indiase crypto-exchange CoinDCX, zijn perspectief op het recente verbod op buitenlandse crypto-uitwisselingen. Gupta biedt een plan voor investeerders die van niet-conforme offshore-beurzen willen overstappen naar conformerende Indiase beurzen.

Turbulentie in Indiase cryptomarkt

Deze actie van de Indiase regering komt te midden van een turbulentie in de cryptomarkt, vooral na de invoering van een 30% belasting op cryptovaluta en een 1% belastingaftrek aan de bron voor elke cryptotransactie in India. Deze belastingmaatregelen leidden tot een daling van het handelsvolume op crypto-uitwisselingen en dreef Indiase gebruikers naar buitenlandse platforms om het zware belastingregime te ontwijken. De huidige stappen van de overheid lijken nu gericht op het inperken van het gebruik van deze buitenlandse uitwisselingen.

Deze recente ontwikkelingen onderstrepen de groeiende vraag naar regelgeving binnen de cryptosector. Tijdens de laatste G-20-top riep de Indiase regering op tot mondiale samenwerking voor de regulering van cryptovaluta. De cryptogemeenschap in India heeft al langer de wens uitgesproken voor een gebalanceerd regelgevingskader. Ondanks verschillende toezeggingen heeft het Indiase ministerie van Financiën echter nog geen concrete crypto-wetgeving voorgelegd aan het parlement.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom