Blockchain

Indiase staat Tamil Nadu komt met blockchain-infrastructuurplan

Tamil Nadu, een staat in India, heeft een aantal nieuwe technologie-projecten onthuld. Een van deze projecten is een blockchain-infrastructuur met als doel om eenvoudiger en sneller overheidsprocessen te kunnen creëren en beheren.


Start van revolutie

Dit project is tot leven geroepen nadat de Indiase staat Tamil Nadu een ethisch blockchainbeleid heeft aangenomen. De relatief nieuwe technologie kan meerdere voordelen bieden, waaronder eenvoud, kostenbesparing, snelheid en nog veel meer.

De staat is van plan om de technologie in te zetten om te helpen bij het leveren van op identiteit gebaseerde diensten. Verwacht wordt dat dit een revolutie zal beginnen in de manier waarop de overheid haar diensten aan haar burgers verleent.


State Family Database

De State Family Database zal in combinatie met de Blockchain Backbone-infrastructuur worden geïmplementeerd gedurende het project. Deze 2 onderdelen samen worden door de Indiase overheid gebruikt om veel informatie in op te slaan over o.a. overheidsgegevens en processen.

Met de lancering van de Blockchain Backbone-infrastructuur wordt tevens de noodzaak erkent voor de creatie van een forum met als doel om de samenwerking tussen de industrie, start-ups en de academische wereld verder te bevorderen. Dit door een ecosysteem op te bouwen, waar alle deelnemers van deze partijen aan kunnen deelnemen.


Kunstmatige Intelligentie

Naar verluidt heeft de Indiase staat naast het blockchain-beleid ook een ethisch beleid aangenomen voor kunstmatige intelligentie. Het betreffende beleid is naar verluidt gericht op het profiteren van de voordelen van AI, terwijl ethische menselijke waarden behouden blijven. Tevens heeft de staat een cyberbeveiligingsproject aangenomen om (gevoelige) informatie beter te beschermen en om cybercriminaliteit in het land tegen te gaan. Hierdoor is in één klap een grote hoeveelheid aan technologie-projecten er doorheen gedrukt bij de staat. Mogelijk zullen er in de nabije toekomst nog meerdere projecten volgen. Dit is momenteel echter nog niet bekend.