Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Indiase Warren Buffet: Bitcoin kater wordt erger dan het feest

Rakesh Jhunjhunwala, is een miljardair-investeerder uit India die ook wel bekend staat als Indiase Warren Buffet. Hij heeft onlangs zijn steun uitgesproken voor het aanstaande verbod op de handel in cryptocurrencies in India. Hij waarschuwt nu zelfs dat de kater van Bitcoin (BTC) nog wel eens veel erger kan worden dan het feest zelf.


Speculatie van de hoogste orde

Jhunjhunwala is dan ook van mening dat er momenteel speculatie van de hoogste orde is bij cryptocurrencies zoals de Bitcoin. Hij verwacht dan ook dat er een enorme crash zal plaatsvinden, waardoor mogelijk veel geld verloren gaat.

Een voorbeeld hiervan is de meest recente crash van BTC richting $45.000 van vandaag. In die tijd is er bijna $400 miljard verdwenen wereldwijd, wat het begin van de hoofdpijn van die kater zou kunnen zijn. Waar Bitcoin in de afgelopen 24 uur bijna 20% verloren is, hebben meerdere altcoins verliezen van 30% of meer geleden. Dit zou volgens Jhunjhunwala echter pas slechts het begin kunnen zijn.


Mogelijk bezig met regelgeving voor crypto achter de schermen

Het valt echter nog maar te bezien of alle investeerders hun fondsen nu uit Bitcoin halen of dat zij dit gewoon rustig afwachten. Het is namelijk nog helemaal niet duidelijk of het positieve momentum van Bitcoin nu officieel over is, of dat het slechts om een (relatief grote) correctie gaat.

Toch sluit Jhunjhunwala digitale activa’s zeker niet uit. Zo is hij bijvoorbeeld wel een groot voorstander voor een eigen CBDC voor India: de digitale roepie. Het is hiermee niet bekend of het verbod op cryptocurrencies voor lang blijft bestaan of dat de Indiase regering achter de schermen gaat werken aan een regelgevingskader voor de nieuwe markt.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten