Bitcoin miner
Bitcoin

Individuele Bitcoin miner verslaat iedereen en pakt 160.000 dollar

Voor de derde keer sinds januari is het een individuele Bitcoin miner gelukt om een blok te produceren. Dat is bijzonder omdat de industrie momenteel wordt gedomineerd door beursgenoteerde ondernemingen die miljarden dollars aan kapitaal inzetten om nieuwe Bitcoin te vinden. Wat dat betreft is het bijzonder dat een individuele miner erin slaagde om de gehele industrie te snel af te zijn.

450 jaar

De miner in kwestie was aangesloten bij CKPool, een platform waarop het voor individuen mogelijk is om te minen. Con Kolivas, de administrator van de mining-pool, laat weten dat het normaal gesproken zo’n 450 jaar duurt voor een miner van deze omvang om een blok te produceren.

Er is een kans van 1 op 5.500 dat een miner het voor elkaar krijgt om zo snel een blok te minen als dit gelukkig individu. Volgens Kolivas draaide de miner op een bescheiden hashpower van ongeveer 17 terahash per seconde (TH/s).

Dat betekent dat hij of zij waarschijnlijk een enkele S9 Bitmain Antminer gebruikt. Dit model kwam in 2017 op de markt. Het laatste model, de Antminer S19XP, werd in 2022 op de markt gebracht door Bitmain.

Met het vinden van het blok haalde de miner in kwestie ongeveer 160.000 dollar aan Bitcoin binnen. De miner in kwestie zal behoorlijk geschrokken zijn van zijn succes, want de kans daarop is normaal gesproken praktisch nul komma nul.

Wat is Solo CK Pool?

De Solo CK Pool service is geschikt voor grote mining-farms, noramle miners en miners met oude en inefficiëntie machines die eigenlijk niet meer inzetbaar zijn. Laatstgenoemden kunnen deze machines alsnog aanzetten en ze mee laten doen als een soort loterij. Die loterij werd nu dus weer gewonnen door zo’n individu.

Echt een aanrader is dit echter niet. De meeste mensen zullen er geld op verliezen (net als met een loterij). Je moet immers wel de energiekosten betalen en die zijn in Nederland niet mals de laatste tijd.

Wellicht wonen de miners die dit alsnog doen op een locatie of in een complex waar de energie praktisch gratis is. Wat dat betreft lijkt het wel een beetje op het kopen van memecoins of andere geluksmunten in de crypto-industrie.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist: Niet bullish over Bitcoin tot koers $70.000 bereikt
Bitwise CIO noemt Bitcoin ETFs een groot succes en is enorm bullish
CME Group betreedt de Bitcoin-handelsmarkt in veranderend financieel landschap
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten