Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
ING is van plan om zijn eigen DeFi-leningsproject te testen door gebruik te maken van de ‘Authority of the Financial Market (AFM) Sandbox’, een regelgevende toegangspoort voor innovatieve financiële producten.
Gedurende een paneldiscussie op het Fintech Festival in Singapore besprak Annerie Vreugdenhil, chief innovatie bij ING, het aanstaande DeFi-initiatief in Nederland. Ze heeft laten weten dat het kantoor in samenwerking met de Autoriteit Financiële Markten op proef werkt aan een peer-to-peer (p2p) DeFi-project.
Naar verluidt is de ING van plan om zijn eigen DeFi-project te testen onder het AFM Sandbox-protocol. Dit protocol zal een maas in de wet bieden, waardoor nieuwe bedrijven in de ruimte kunnen innoveren zonder al teveel regelgevend toezicht. Het bedrijf zegt hierover het volgende:
“Op andere plekken werken we met sandboxen die toezichthouders hebben. We hebben nu eigenlijk in Amsterdam een initiatief over DeFi on P2P lending waarbij we gaan samenwerken met de toezichthouder.”
Opvallend genoeg benadrukte Vreugdenhil dat de oplossing van ING om peer-to-peer-leningen aan te bieden zonder Bitcoin (BTC) zal gebeuren. Ook zullen diverse andere cryptocurrencies niet gekozen worden, naar verluidt door hun nog volatiele achtergrond. Vreugdenhil zei hierover het volgende:
“Wij onderzoeken momenteel peer-to-peer-leningen in een DeFi-achtige opzet. Maar dan niet op Bitcoins. Wat voor ons interessant is, is hoe u waarschijnlijk peer-to-peer-leningen kunt creëren of leenmogelijkheden kunt openen met verschillende soorten onderpand. Dus met verschillende manieren om dit te doen in plaats van met een volatiele Bitcoin.”
Het is op dit moment nog niet zeker of de ING in de toekomst een andere mening gaat vormen over deze kwestie. De zorgen van ING over het gebruik van meer volatiele cryptocurrencies zouden kunnen worden weggenomen door het gebruik van stablecoins. Het zou mogelijk zijn dat dit echter nog onderzocht wordt.