Bitcoin

Inkomsten BTC-miners terug op niveau voor halvering

Door de recente prijsstijgingen van de top cryptocurrency Bitcoin (BTC), wordt ook de mining-industrie steeds winstgevender. De inkomsten liggen hierdoor weer rond het punt voor de halvering van de Bitcoin beloningen plaatsvond.


Hoogste beloningen sinds september 2019

Dit blijkt ook uit data afkomstig van Blockchain.com. Volgens deze data is de omzet die gegenereerd wordt door miners van Bitcoin enorm gestegen. De omzet ligt hierdoor weer op het punt voor de derde halvering van BTC, die afgelopen mei plaatsvond. Destijds werd de beloning voor het oplossen van een minersblock verlaagd van 12.5 BTC naar 6.25 BTC.

Een direct gevolg hiervan was dat de winst voor miners significant naar beneden ging. Dit probleem lijkt nu weer opgelost te zijn. De omzet van BTC-miners is nu gestegen naar circa $20.8 miljoen, het hoogste punt sinds september 2019. In september 2019 lag de blokbeloning echter wel 2 keer zo hoog als nu.


Waardoor stijgen de inkomsten nu opeens?

Dat de inkomsten van BTC-miners nu opeens omhoog schiet is niet geheel onverwacht. Sinds de halvering in mei 2020 is de prijs van BTC namelijk ongeveer verdubbeld, wat er direct voor zorgt dat de inkomsten van alle BTC-miners ook omhoog gaat. Waar de prijs van BTC in begin mei rond de $8.800 lag, wordt 1 BTC op het moment dat dit artikel geplaats is verhandeld voor ruim $15.500, een stijging van ongeveer 44%.

Een andere reden van de stijging in de inkomsten voor miners is dat de fee’s die betaald moeten worden voor Bitcoin-transacties. Gedurende dezelfde periode zijn deze namelijk gestegen met zo’n 200%. Dit is ten gunste van de miners. Deze fee’s zorgen namelijk voor ongeveer 20% van de totale inkomsten van hun, waardoor een stijging hiervan bijdraagt aan hun totale inkomsten. Verwacht wordt dat miners van BTC binnenkort, gedwongen of niet, BTC zullen gaan verkopen. Dit komt omdat de ‘Miner’s Position Index’, een index die de posities van hun miners bijhoudt, op dit moment rond de 4 ligt. Normaliter wordt er bij een index van 2 al aangegeven om de assets te verkopen. Dit ligt nu dus op het dubbele, waardoor een verkoop een deel van hun Bitcoins niet onverwacht is.

Dat dit mogelijk snel al gebeurd blijkt ook uit de hoeveelheid van transacties richting diverse cryptocurrency exchanges toe. Miners maken momenteel namelijk relatief veel Bitcoins over naar dergelijke exchanges, wat zou kunnen suggereren dat zij een verkoop hiervan aan het voorbereiden zijn. Deze hoeveelheid ligt op dit moment echter nog wel aanzienlijk lager dan hetzelfde aantal was voor de halvering. Hiermee lijkt het erop dat slechts een deel van de geminde Bitcoin verkocht zullen gaan worden, wat suggereert dat de miners vertrouwen hebben in een verdere prijsstijging.

Door de recente prijsstijgingen van BTC zou het zomaar kunnen dat deze prijs zijn piek nog niet bereikt heeft. Dit is echter een speculatie en hiermee geen trading-advies.

 

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC