Instagram
NFT

Instagram integreert NFT’s in meer dan 100 landen

Meta zet serieuze stappen om zichzelf tot een belangrijke speler binnen “de Metaverse” te maken. Op donderdag maakte het bedrijf bekend in meer dan 100 landen te starten met de integratie van NFTs in Instagram.

Gebruikers kunnen verschillende wallets aan hun Instagram koppelen en vervolgens geverifieerde NFTs tentoonstellen op Instagram.

Instagram rally voor FLOW

Onder de projecten waar Meta mee samenwerkt om dit mogelijk te maken bevindt zich Flow. Als gevolg van de samenwerking met Facebook noteert de FLOW token op het moment van schrijven een plus van 35 procent voor de afgelopen 24 uur. Interessant is dat Flow al meerdere grote partners in het ecosysteem heeft. Onder andere Warner Music, Ubisoft, National Basketball Association, Ultimate Fighting Championship, Animoca Brands, Circle, Binance, OpenSea en nu dus Meta.

De kans is aanwezig dat de Flow Blockchain een flinke boost krijgt van de integratie van Instagram en dat zien we dus meteen terug in de token. Initieel schoot de koers met 50 procent omhoog, maar zoals altijd zat er in die rally ook een beetje emoties. Nu iedereen weer wat rustiger is geworden, komt de totale stijging dus op ongeveer 35 procent uit voor de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven koop je een FLOW token voor 2,55 dollar, terwijl het hoogtepunt van de afgelopen 24 uur op 2,78 dollar staat.

Meta, Metaverse en digitale assets

Het Meta van Mark Zuckerberg lijkt zich momenteel volledig te focussen op de Metaverse en daarmee voorzichtig stappen te zetten richting de cryptowereld. Zuckerberg lijkt zo overtuigd van de potentie van de Metaverse en alles wat daarbij komt kijken, dat hij zich geen zorgen maakt over de verliezen die Meta momenteel maakt op dit vlak. Het afgelopen kwartaal schreef de Metaverse-divisie bijvoorbeeld een verlies van 2,8 miljard dollar op.

Zuckerberg schoof dat tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers echter zonder met zijn ogen te knipperen aan de kant door te stellen dat er een kans is om “honderden miljarden” of zelfs “biljoenen” te verdienen als de sector volwassen wordt. Tot nu toe is dat echter nog niet het geval en moet de Metaverse echt nog van de grond komen. Zelfs het geven van een duidelijke definitie van de Metaverse lijkt op dit moment een lastige opdracht.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC