Newsbit

Digital Smartphone Wallet BTC

Instituten kopen meer dan miners verkopen

Digital Smartphone Wallet BTC

Steeds meer instituten lijken Bitcoin (BTC) nu als echte investeringsklasse te zien. Dit heeft geresulteerd in een toename in aantal grote buy-ins. Het gevolg? Er wordt nu meer Bitcoin verkocht dan miners verkopen. In de afgelopen week zag Coinbase Pro, het op instituten gerichte crypto handelsplatform van de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase, ruim 12.000 BTC met een waarde van €228 miljoen verkocht worden.


Instituten kopen alles op

Met deze twee enorme enorme transacties hebben de betreffende instituten al bijna de helft van alle geminede Bitcoin van heel november opgekocht. In november 2020 wisten de miners namelijk bijna 28.000 BTC binnen te halen, waar 12.000 in slechts twee transacties al opgekocht waren.

Het gevolg hiervan is dat voor een aanzienlijk bedrag aan Bitcoins nu van de populaire Amerikaanse exchange Coinbase gehaald zijn, puur om aan deze vraag te voldoen. In slechts een dag tijd zou naar verluidt al voor $500 aan Bitcoin van het platform gehaald zijn. Dit komt uit op ruim 21.500 BTC.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Toenemende verkoopdruk

Toch lijkt er ondanks dat nu steeds meer instituten in Bitcoin investeren toch een toenemende verkoopdruk plaats te vinden. Zo is Ripple bijvoorbeeld eerder deze week in een rechtszaak beland, waar de resultaten nog niet van bekend zijn. Alhoewel Ripple een sterke verdediging lijkt te hebben, heeft dit er toch al voor gezorgd dat het aantal XRP-whales afgenomen is. En deze trend zou zich mogelijk voor een deel kunnen voortzetten in de verkoop van BTC.

Hiernaast heeft Mt. Gox aangegeven dat zij misschien een deel van hun BTC willen verkopen tegen de huidige prijzen. Mocht dit echt gebeuren, zou er voor circa $3 miljard aan BTC verkocht kunnen worden. Dit zou mogelijk voor een enorme verkoopdruk kunnen zorgen. Op dit moment zijn beide punten echter slechts speculatie en is hiermee geen handelsadvies.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top