Bitcoin Nieuws

Institutionele beleggers verliezen interesse in Bitcoin

Volgens een onderzoek van het analysebedrijf Glassnode neemt de institutionele vraag naar Bitcoin en andere cryptocurrencies af. Zo handelt de Grayscale Bitcoin Trust nog altijd met korting en stroomt er geld uit de Bitcoin ETF’s in Canada. Wat is er aan de hand?


De interesse in Grayscales Bitcoin fonds neemt af

Glassnode bracht onlangs een rapport uit waarin werd geschreven dat institutionele beleggers hun interesse in de Bitcoin verliezen. Het bewijs hiervan kan worden gevonden door te kijken naar de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), aldus het rapport.

GBTC, het populaire beleggingsproduct waarmee institutionele beleggers crypto aandelen kunnen verhandelen, wordt namelijk voortdurend verhandeld tegen een gereduceerd tarief. Wat dat betekent is dat aandelen in Grayscale’s Bitcoin Trust nu minder duur zijn dan wanneer je die Bitcoin zelf zou kopen. Dit was tot voor kort niet het geval; jarenlang betaalden beleggers een premie om in Bitcoins te kopen via Grayscale.

“Een belangrijke drijfveer voor de prijsstijging van Bitcoin in 2020 en 2021 was de institutionele vraag naar Bitcoin”, aldus het rapport. Eén van de belangrijkste factoren hierin was de stroom van cryptomunten naar het GBTC-trustfonds van Grayscale. Dit zorgde voor een hoge premie.”

“Sinds februari 2021 is het GBTC-product echter niet zo populair meer. Het wordt zelfs verhandeld met een korting. Medio mei bereikte het zelfs een gereduceerd tarief van -21,23%”.


Ook de interesse in Bitcoin ETF’s neemt af

In het rapport werd ook geschreven dat ook de interesse in de twee populaire Bitcoin ETF’s, genaamd 3iQ en Purpose in Canada flink is afgenomen. Momenteel laten de nettostromen voor beide ETF’s van de afgelopen maand zien dat er in totaal 8.037 BTC uit de producten is gestroomd. Het bezit van 3iQ is met 10.483 BTC gedaald aldus het rapport.

Is dat reden tot bezorgdheid? Nee, zo vertelt de CEO van 3iQ, genaamd Fred Pye. Hij vertelt dat het gewoon tekenen zijn dat beleggers wat winst nemen.

“Er is weinig tot geen vertraging in het aantal klanten dat zich aanmelden voor onze ETF. We hebben in de afgelopen twee weken honderden potentiële klanten ontmoet, zo vertelde de CEO.”

Ondanks de uitspraken van de CEO lijkt het er wel op dat de institutionele interesse in Bitcoin op dit moment laag is. Dit is ook te zien aan het stagnerende tokensaldo op Coinbase, de grootste exchange in Amerika. Voorheen bleef het saldo van de exchange groeien. Mede doordat het de voorkeursmanier was voor institutionele instellingen om crypto te kopen. Maar sinds december is dit afgevlakt. Op dit moment lijkt de institutionele vraag dus zwak te blijven, zo concludeerde het rapport van Glassnnode.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten