Bitcoin

Interesse in CME Bitcoin futures stijgt met 70%

De belangstelling voor Bitcoin futures, die op de Chicago Mercantile Exchange (CME) staan genoteerd, is aanzienlijk gestegen ten opzichte van maart. Dit duidt op een heropleving van institutionele instellingen die de crypto valuta willen kopen.


Stijging van interesse

Op woensdag stond er voor $181 miljoen dollar aan futures contracten open. Dit is een stijging van 70 procent ten opzichte van de $106 miljoen die open stond op 22 maart. Crypto platform Luno merkte het volgende op in zijn laatste wekelijkse markt verslag:

“De groei van de belangstelling op het CME platform kan erop duiden dat grote instellingen meer open staan om Bitcoin toe te voegen aan hun portefeuilles. Echter zijn retailbeleggers minder geneigd zich over te geven aan de futures-markt,”

Bitcoin futures die op het CME platform worden vermeld, worden algemeen beschouwd als futures die worden gekocht door de institutionele handelaren. CME is de grootste future exchange ter wereld. Bovendien biedt de CME institutionele instellingen toegang tot derivaten op aandelen, grondstoffen, valutaparen en obligaties. Daarnaast was de CME één van de eerste exchanges die in december 2017 Bitcoin futures lanceerde.

De interesse was dus flink gedaald van 316 miljoen dollar naar 107 miljoen dollar op 12 maart. Deze daling vond plaats in slechts drie weken tijd. Instellingen behandelden Bitcoin als een bron van liquiditeit tijdens de door het coronavirus geleide marktcrash.

De financiële markten zijn de afgelopen weken enigszins gestabiliseerd. Dit is voornamelijk het gevolg van de ongekende monetaire en fiscale hulpmaatregelen die door de Federal Reserve en de Amerikaanse regering zijn gelanceerd.


Stijgende interesse, stijgende prijs

Bitcoin heeft de afgelopen vier weken een flinke prijsstijging gezien. De koers van de cryptomunt ligt op het moment van schrijven rond de $7.050. Dat betekent dat de koers met 82 procent is gestegen ten opzichte van het dieptepunt van $3.867, dat op 12 maart werd bereikt.

De prijsstijging gaat gepaard met een stijging van de belangstelling voor BTC futures die op de CME worden verhandeld. De totale interesse op andere grote exchanges waaronder Bakkt, Kraken, ByBit, Huobi, BitMEX, en andere platformen, steeg ook. Hier werd een totale stijging gezien van $1,7 miljard op 13 maart tot $2,3 miljard op 15 maart.

Een stijging van deze interesse samen met een prijsstijging bevestigd mogelijk een opwaartse trend.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom