Bitcoin opties
Bitcoin

Populaire analist: Bitcoin rijp voor short squeeze

Als we de populaire analist InvestAnswers mogen geloven, dan is Bitcoin op dit moment rijp voor een short squeeze. Een short squeeze betekent over het algemeen dat de Bitcoin koers in extreem korte tijd explodeert, omdat shorthandelaren massaal gedwongen zijn om hun posities te sluiten.

Short Squeeze is bullish

We spreken van een short squeeze als investeerders met shortposities dus worden gedwongen om hun posities massaal te sluiten. Je opent een short door Bitcoin te lenen en die vervolgens meteen te verkopen.

Je moet die Bitcoin dan ooit terugkopen en terugleveren. Je hebt de Bitcoin in kwestie immers geleend. Tijdens een short squeeze stijgt de Bitcoin koers zodanig, dat veel mensen die hun geleende Bitcoin hebben verkocht in de problemen komen.

Stel dat jij in november 2022 een Bitcoin leende, om deze vervolgens op 15.500 te hebben verkocht. Dan zou je nu een behoorlijk duur probleem hebben. Diezelfde Bitcoin moet je nu dan voor 64.000 dollar terugkopen en terugleveren.

Als er op hetzelfde moment veel shorts worden geliquideerd en zij allemaal de markt op moeten om die Bitcoin terug te kopen, dan veroorzaakt dat een extra grote koersexplosie. Daarom spreken we van een short squeeze. De markt knijpt ze als het ware uit hun positie.

Dit is bullish voor Bitcoin

Waarom komt er mogelijk een short squeeze aan? Die conclusie trekt InvestAnswers, omdat de funding rates negatief zijn, terwijl de open interest scherp is gestegen. Dat wijst op het openen van agressieve shorts en creëert in theorie een setup voor een short squeeze.

“Op dit moment zijn de funding rates extreem laag en negatief. Historisch gezien is dat een goed moment om te kopen”, aldus de analist.

Vandaag lijkt Bitcoin er even wat minder zin in te hebben. De Bitcoin koers hangt weer net iets onder de 64.000 dollar. Mogelijk moeten we even herstellen, consolideren na de enorme koersexplosie die we aan het begin van het afgelopen weekend zagen.

We moeten niet vergeten dat Bitcoin vanaf de bodem van 48.000 dollar van 5 augustus al behoorlijk gestegen is en ook voor de afgelopen week staat er een stijging van bijna 9% op de borden voor de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13