Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

Investeringslegende: Bitcoin is de kans van ons leven

“Er is nooit een markt als Bitcoin geweest en er zal waarschijnlijk nooit een markt als Bitcoin zijn”, zo opent investeringslegende Peter Brandt zijn verhaal over de digitale munt. Peter Brandt is niet zomaar een investeerder, want hij opende 50 jaar geleden zijn eerste futures-contract.

Met andere woorden: Peter Brandt heeft een hoop gezien in zijn handelscarrière, maar Bitcoin spant volgens hem de kroon.

Er is nog nooit een markt als die van Bitcoin geweest

Het is bijzonder om te lezen dat Peter Brandt, een man die rond de 35.000 futures-contracten verhandelde in goud, koper, suiker, palmolie, timmerhout, vee, aandelenindices, eieren, ijzer en aardappelen, zo lovend is over Bitcoin.

“Ik kan zonder met mijn ogen te knipperen zeggen dat er nooit een markt als die van Bitcoin geweest is. Natuurlijk zullen sommigen van jullie wijzen op altcoins en memes. Dat zijn echter voortbrengselen die hun leven te danken hebben aan Bitcoin.

Wat maakt Bitcoin zo uniek? Als antwoord op die vraag wijs ik op twee zaken.

  1. De aard van de asset zelf – Bitcoin is niet te hacken (tot nu toe tenminste), kent een gelimiteerde supply, is wereldwijd verhandelbaar, traceerbaar en bijna onmiddellijk te versturen.
  2. Het prijsgedrag van de asset.”

In deze blogpost schrijft Brandt over het tweede punt. Volgens de handelslegende heeft het prijsgedrag van Bitcoin enkele unieke eigenschappen, die niet van toepassing zijn op andere assets.

Bitcoin schoot vanaf de beginjaren meerdere keren over de kop

Van 2009 tot 2011 schoot Bitcoin 3.191x over de kop. Vervolgens van 2011 tot 2013 ging het om 572x. In de periode van 2015 tot 2017 was het 122x. Daarna van 2018 tot 2021 ging het om 22x en van 2022 tot nu ging Bitcoin 4,7x over de kop.

“Hoewel die rendementen exponentieel afnemen, blijft Bitcoin een op zichzelf staande asset-klasse door deze resultaten”, aldus Peter Brandt.

Wat Bitcoin volgens Peter Brandt helemaal uniek maakt, is dat stijgingen ook op logaritmische schaal exponentieel zijn. “Ik kan geen ander aandeel, grondstof of publiek verhandelbare asset opnoemen die dit ook kan claimen.”

“Wat is de volgende stap voor Bitcoin? Wie weet. Ik ga richting de 80 en mijn gezondheid laat me in de steek, dus ik zal het einde van het Bitcoin-verhaal waarschijnlijk niet meemaken. Maar ik twijfel er niet aan dat er nog meer bijzondere ontwikkelingen en verrassingen aankomen.

Ik herinner mij dat de aandelenmarkt van de jaren 80 van de vorige eeuw zich kenmerkte door vijandige overnames van bedrijven. Bitcoin vertegenwoordigt een vijandige overname van het wereldwijde valutasysteem. Dat is nog eens een bijzonder verhaal om te volgen en aan mee te doen.

Het is voor mij een privilege geweest dat ik een klein deel van dit grote experiment heb mogen volgen”, aldus investeringslegende Peter Brandt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten