Bitcoin red
Bitcoin

Investeringslegende voorspelt nieuwe correctie voor Bitcoin koers

Investeringslegende Peter Brandt waarschuwt dat Bitcoin op het punt staat om al zijn bullish momentum te verliezen. Brandt vergaarde zijn status als legende binnen de crypto-wereld in 2017 door de top voor Bitcoin te voorspellen en voorziet nu meer neerwaartse koersactie. Het allerbelangrijkste volgens Brandt is dat Bitcoin niet onder de koers van 24.800 dollar sluit.

Op het moment van schrijven tikt Bitcoin binnen op een koers van 26.000 dollar

Dalingen voor Bitcoin op komst?

Het sentiment is na de dalingen van deze week weer helemaal omgeslagen naar de verkeerde kant. Volgens Brandt zou een tweede hertest van het omgedraaide hoofd-en-schouders patroon de kans vergroten dat het bullish momentum van Bitcoin helemaal verdwijnt.

“Het feit dat we opnieuw hier zijn is heel verdacht”, aldus Brandt. Verder is Bitcoin volgens de legendarische handelaar een diagonale steunlijn verloren, die de digitale munt sinds het begin van 2023 in een opwaartse trend hield.

Totdat Bitcoin erin slaagt om die trendlijn te herpakken, is er volgens hem sprake van een bearish klimaat. “Als een swing-trader zou ik het verliezen van die trendlijn respecteren. Mijn posities zijn dus short of neutraal”, zo gaat de analist verder.

Om die trendlijn te herpakken moet Bitcoin met bijna 3.000 dollar stijgen vanaf de huidige Bitcoin koers van 26.000 dollar. Dat lijkt op dit moment een hele lastige opgave voor de digitale munt.

Nog geen nood aan de man voor Bitcoin

Al moeten we de kanttekening plaatsen dat er met de huidige koers van 26.000 dollar nog geen nood aan de man is voor Bitcoin. Om het bearish scenario van Peter Brandt echt doorgang te laten vinden moet Bitcoin onder de 24.800 dollar zakken.

Dat is waar de neklijn van het hoofd-en-schouders patroon ligt. Wat dat betreft wordt het duimen en hopen dat de bulls nu eindelijk wakker worden. Het macro-economische klimaat werkt op dit moment niet mee voor Bitcoin.

De rentes zijn nog altijd torenhoog en de Amerikaanse centrale bank heeft het gevecht tegen de inflatie nog niet gewonnen. Wat dat betreft kan er nog een donker staartje van 2023 voor ons in het verschiet liggen.

Voor 2024 ziet het er allemaal weer een stuk rooskleuriger uit. Dan staat voor april immers de Bitcoin Halving op het programma en krijgen we mogelijk de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF geserveeerd.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December