IOTA sluit netwerk terwijl het onderzoek doet naar Trinity wallet aanval

IOTA heeft haar netwerk tijdelijk gesloten om onderzoek te kunnen doen naar een voortdurende aanval op haar Trinity wallet. Dit blijkt uit een aankondiging die op 13 februari is gepubliceerd.


 

Het is nog niet duidelijk hoe lang de netwerkstoring zal duren. Toen IOTA de aanval voor het eerst aankondigde op 12 februari, adviseerde het alle gebruikers om de Trinity-wallet niet te openen of te gebruiken. Even later bleek dat het team drastischere maatregelingen ging nemen. Dit suggereert dat het probleem mogelijk niet snel opgelost kan worden.

Naast het afsluiten van het netwerk, heeft IOTA de situatie onderzocht met cybersecurity experts. Ook heeft het bedrijf KYC-informatie gebruikt om de slachtoffers te bereiken.


Details over de aanval

De aanval waar we over spreken heeft alleen invloed op de Trinity wallet. Hoewel Trinity werd gecontroleerd door twee cybersecuritybedrijven, lijkt het waarschijnlijk dat de korte levensduur van de software ervoor zorgde dat onderzoekers kwetsbaarheden over het hoofd zagen.

Het team heeft vertelt dat vroege versies van Trinity mogelijk de schuld kunnen zijn van de aanval, hoewel dit nog niet is bevestigd.

Natuurlijk heeft IOTA zeer weinig details over de aanval onthuld om te voorkomen dat andere aanvallers dezelfde aanvallen uitvoeren. Tot nu toe heeft IOTA alleen verteld dat aanvallers recovery seeds stal, waardoor ze wallets konden herstellen van Trinity-gebruikers.

IOTA zegt dat ongeveer 20 mensen slachtoffer zijn geworden van de aanval en dat ze contact hebben met ongeveer 10 van deze slachtoffers. Ondanks dat er dus weinig wallets zijn aangetast is er een groot geld bedrag gestolen. Het team voorspelt dat er tot nu toe tussen de $300.000 en de $1.2 miljoen aan IOTA tokens is gestolen.