Blockchain

Iran bevestigt tweede crypto-mining verbod van 2021

Iran heeft zijn tweede cryptominingverbod van dit jaar afgekondigd in een poging om meer energie te besparen tijdens de koude winters. Het verbod zal duren tot 9 Maart 2022.


Overleven van de winter

Het verbod zal tot 209 megawatt aan elektriciteit besparen. Deze hoeveelheid komt alleen van geregistreerde cryptominers, maar in Iran zijn er ook niet-geregistreerde crypto-minerbedrijven actief. Geschat wordt dat deze groep meer dan 600 megawatt aan stroom verbruiken.

De Iraanse autoriteiten zullen alle miners sluiten, waardoor de stroom weer beschikbaar komt voor de huishoudelijke sector om black-outs te voorkomen en de druk op de energiecentrales van Iran te verminderen.

In het artikel werd benadrukt dat de regering naast het verbieden van cryptomining ook andere brandstof besparende maatregelen zal nnemen. Iran is namelijk opnieuw in een toestand van stroomtekort beland, aangezien het er niet in is geslaagd om de verwachte 60% meer elektriciteit in de zomer te produceren.


Eerdere cryptomining verbod in Iran

Eerder dit jaar, in de maand mei, had Iran een tijdelijk verbod op cryptomining aangekondigd als gevolg van aanhoudende black-outs in de regio die de bedrijfsvoering belemmerden. Het verbod dat op 26 mei begon en tot 22 september duurde, was voornamelijk te wijten aan illegale miners in het land.

De Iraanse president vergeleek de minimale hoeveelheid elektriciteit die wordt verbruikt door geregistreerde crypto-miningbedrijven met de enorme hoeveelheid elektriciteit die de illegale miningbedrijven gebruiken. Vervolgens beschuldigde hij de niet-geregistreerde crypto-miningsector voor het verbod.

“Het geautoriseerde minen van cryptocurrencies verbruikt niet veel elektriciteit en heeft slechts ongeveer 300 megawatt nodig. Het zijn echter niet-geautoriseerde cryptominers die veel elektriciteit verbruiken; ze verbruiken ongeveer 2.000 megawatt… Vanaf vandaag is het zelfs voor geautoriseerde miners verboden om cryptocurrencies te minen tot eind september.’