Bull Run
Bitcoin

Is Bitcoin nu definitief een nieuwe bullmarkt begonnen?

Dave the Wave, een zeer populaire analist op Twitter, zegt dat Bitcoin nu (waarschijnlijk) echt is begonnen aan een nieuwe opwaartse trend. Vannacht werd al de koers van 35.000 dollar aangetikt en momenteel komt de Bitcoin koers binnen op 33.913 dollar. Daarmee staat voor de afgelopen 24 uur een plus van 10,50 procent op de borden.

De analist is onder andere bullish omdat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) van Bitcoin, een indicator uit de technische analyse, nu een bullish score afgeeft.

Dave the Wave lijkt gelijk te krijgen

Het bijzondere aan de voorspelling van Dave the Wave is dat hij deze gisterochtend deed. Op dat moment stond de Bitcoin koers nog een stuk lager. Wat dat betreft lijkt het erop dat de gevierde handelaar voor dit moment in ieder geval gelijk krijgt.

De opwaartse trend van Bitcoin lijkt begonnen, want iedere weerstand wordt met overtuiging doorboord door de bulls. Inmiddels staat Bitcoin ook boven het 200-weekse gemiddelde, wat normaal gesproken een belangrijke trendlijn is voor de Bitcoin koers.

Is dit het begin van een nieuwe bullmarkt? Dat moet de tijd ons leren, maar het begin is er in ieder geval voor Bitcoin. We hebben een hele lange en lastige periode gehad, maar nu beginnen eindelijk de resultaten weer binnen te druppelen voor de digitale munt.

Allemaal dankzij de ETF?

De Spot Bitcoin ETF van onder andere BlackRock zal ongetwijfeld een gigantisch rol spelen in de opleving van Bitcoin. Sinds het nep-nieuws van Cointelegraph is Bitcoin eigenlijk als een raket gestegen en het lijkt erop dat de markt sindsdien begrijpt hoe belangrijk de komst van deze ETF zal zijn voor de Bitcoin koers.

Maar vergeet ook niet dat er voor april 2024 nog een halving op het programma staat. Dat is in het verleden ook een signaal geweest voor de start van een nieuwe bullmarkt.

Wij hopen uiteraard dat het jaar 2024 er eentje wordt om nooit te vergeten. Normaal gesproken start de echte bullmarkt van Bitcoin pas in het jaar na de halving, maar dat zou nu zomaar anders kunnen zijn door de komst van de Spot Bitcoin ETF.

Aan de andere kant zou een wereldwijde recessie nog roet in het eten kunnen gooien. Vergeet niet dat centrale banken de rentes gigantisch opvoerden de afgelopen maanden, wat de situatie nog behoorlijk pijnlijk kan maken voor de financiële markten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Chainlink of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt