Ripple investeren XRP
Ripple

Is de juridische strijd tussen Ripple en de SEC voorbij?

Het drama tussen Ripple, het bedrijf achter XRP, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is al bijna drie jaar aan de gang. In december 2020 begon de toezichthouder een rechtszaak tegen het blockchain-bedrijf en claimen ze dat Ripple meerdere financiële wetten aan zijn laars lapte en voor miljarden dollars aan illegale effecten verkocht.

Nu gaan er geruchten over een snel einde van de rechtszaak tussen Ripple en de SEC.

Tijd voor een stijging van Ripple?

Meerdere experts en zelfs enkele AI-modellen voorspelden dat een overwinning van Ripple zou resulteren in een koersexplosie van XRP. In juli van dit jaar schoot de koers van XRP ook al met 70 procent omhoog, nadat bekend werd dat de rechter in het voordeel van Ripple had besloten.

Analisten als Dark Defender en EGRAG CRYPTO zien op de korte termijn ook positieve koersactie voor zich als het om XRP gaat.

Dark Defender zet bijvoorbeeld in op een stijging naar 0,88 dollar aan het begin van december, terwijl EGRAG CRYPTO denkt dat XRP het jaar op 0,71 dollar gaat eindigen.

Vandaag staat XRP in ieder geval op een bescheiden stijging van 0,54 procent. Dat brengt de koers van de munt op 0,6108 dollar.

XRP koers van 50 dollar in aantocht?

EGRAG CRYPTO is in de onderstaande tweet wel heel erg bullish over XRP. Hij roept hierin om een koers van 50 dollar voor de digitale munt.

Maar is dat wel realistisch?

Een XRP koers van 50 dollar zou betekenen dat het ongeveer keer 100 gaat vanaf hier. Dat zou een market cap van rond de 3 biljoen dollar opleveren.

Dat zou zelfs voor Bitcoin een gigantische overwinning zijn. Zo’n market cap zou namelijk een Bitcoin koers van 140.000 dollar opleveren.

Je leest het al… dat lijkt voor nu (zeker voor XRP) een heel onrealistisch koerstarget. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat we soms mogen dromen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13