Memecoin
Altcoin

Is de ‘memecoin-manie’ alweer voorbij?

De totale market cap van memecoins op Solana en Base (de blockchain van Coinbase) is enorm gedaald de afgelopen 24 uur. In totaal gaat het om dalingen van 12 en 19 procent voor de memecoin-industrie op de eerder genoemde blockchains. Die harde dalingen gingen gepaard met een daling voor Bitcoin van ongeveer 5 procent in de nacht van maandag op dinsdag.

Inmiddels lijkt de boel gestabiliseerd op 66.000 dollar, maar het sentiment is niet opperbest en de markt is bang voor nieuwe dalingen.

‘Memecoins zijn niet meer grappig’

Sommige analisten zeggen dat het normaal is voor memecoins om harder te dalen dan Bitcoin, terwijl Mati Greenspan een hele andere verklaring heeft. “Ik denk dat het gewoon niet meer grappig is”, aldus Greenspan.

“Het is passend dat de top voor memecoins op 1 april werd bereikt. Er zit teveel waarde in memecoins en dat gaat een keer voorbij zijn, dit kan niet altijd blijven doorgaan”, zo gaat de analist en oprichter van Quantum Economics verder.

De totale market cap van memecoins op Solana staat inmiddels op 8.29 miljard dollar. Daarmee is deze met 12 procent gedaald de afgelopen 24 uur, maar dat bedrag van ruim 8 miljard dollar is natuurlijk bizar voor munten die geen waardevolle toepassing kennen.

Dogwifhat (WIF) is uiteraard nog de grootste munt op Solana. Deze munt is goed voor een market cap van 4,06 miljard dollar en is daarmee na Dogecoin en Shiba Inu de grootste memecoin van de markt.

Veel steun voor Bitcoin, niet meer memecoins

Greenspan suggereert dat Bitcoin laat zien dat het de baas is momenteel. Waar de grootste munt van de markt een duidelijke steun heeft gevonden, worden memecoins “geslacht” volgens de analist.

Terwijl Bitcoin gisteren daalde met 4,94 procent, terwijl WIF over dezelfde 24 uur met 10,3 procent daalde.

“Bitcoin heeft directionele correlatie, als Bitcoin omhoog gaat, gaan zij meer omhoog, en als Bitcoin omlaag gaat, gaan zij meer omlaag dan Bitcoin. Dit zal heel lang zo blijven”, aldus Greenspan.

Wat denken jullie? Heeft Greenspan gelijk en is “de lol” er wel een beetje af bij memecoins of gaan we nog meer stijgingen zien de komende periode?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving