prijs stijgt
Altcoin, Pepe Coin

Is deze memecoin de opvolger van PEPE en Shiba Inu?

Het tijdperk van de memecoins begon allemaal met Dogecoin, daarna volgde Shiba Inu en dit jaar schoot PEPE plotseling door het dak. Nu lijkt er een nieuwe memecoin opgestaan in de vorm van Bonk (BONK). Deze memecoin werd eind 2022 als een airdrop verstuurd aan Solana-investeerders en heeft nu een beursnotering op KuCoin te pakken.

Als gevolg daarvan schiet de koers door het dak, maar wees gewaarschuwd, dit soort projecten brengen GROTE gevaren met zich mee.

De lancering van BONK

BONK is een op Dogecoin gebaseerde memecoin en lijkt een kanshebber om de opvolger van PEPE te worden als de volgende grote hit onder deze speciale categorie van cryptocurrency’s.

Wat memecoins zo bijzonder maakt is dat ze in principe helemaal nergens op gebaseerd zijn.

Het zijn tokens die gebaseerd zijn op een meme, wat in principe betekent dat ze als grap bedoeld zijn. Voor sommige projecten is die grap echter behoorlijk uit de hand gelopen. Dogecoin en Shiba Inu hebben bijvoorbeeld market caps van enkele miljarden dollars.

Op het moment van schrijven kent BONK een market cap van 223 miljoen dollar en daarmee staat het op plek 231 op CoinMarketCap. De grote vraag is natuurlijk of dit project de potentie heeft om de top 100 binnen te treden.

Kan BONK de top 100 halen?

Dat is eigenlijk een vraag die niemand voor je kan beantwoorden. Waarom? Omdat het om een memecoin gaat en het allemaal afhangt van de ontwikkeling van de gemeenschap die om dit project heen hangt.

Als het lukt om dat voor elkaar te krijgen, dan kunnen er mooie dingen gebeuren.

Maar met dit soort projecten is het belangrijk om heel voorzichtig te investeren. Je kunt met projecten als BONK echt al je geld verliezen. Investeer dus nooit meer dan je kunt missen, want het zou zonde zijn om hier je zuurverdiende spaarcenten mee te verliezen.

Vaak betalen dit soort projecten veel geld om een beursnotering bij bijvoorbeeld KuCoin te krijgen. Wat dat betreft is het ook niet echt ergens op gebaseerd. Het is niet zo dat ze bij KuCoin echt onder de indruk zijn van BONK en de munt daarom op hun platform noteren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

3 Crypto’s met AI-technologie die je in de gaten moet houden
Wat is StarkNet en waarom is het zo’n grote hype?
Aave implementeert DeFi-protocol op BNB Chain
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers