Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Is dit het moment om Bitcoin en altcoins te kopen?

De Bitcoin koers staat vandaag wederom in de plus en handelt ruim boven de 38.000 dollar. Volgens Bary Rahma kan dit weleens HET moment zijn om Bitcoin en andere munten te kopen. In het jaar 2023 is de Bitcoin koers al met ruim 130 procent gestegen en de opwaartse trend is volgens Rahma nog niet voorbij…

Ondanks de speculatie blijft de focus van de markt vooralsnog op Bitcoin liggen en moeten we volgens Rahma wachten op stijgingen voor altcoins.

Een wereldwijde veilige haven

Volgens Mati Greenspan, de CEO van Quantum Economics, is de stijging van de Bitcoin koers niet alleen te verklaren op basis van het enthousiasme over de Spot Bitcoin ETF.

Greenspan claimt dat ook de groeiende rol van Bitcoin als een wereldwijde veilige haven bijdraagt aan de koersstijgingen, die plaatsvinden onder hoge geopolitieke spanningen, schuldencrises en wereldwijde economische onrust.

“In een wereld van gigantische geopolitieke onzekerheid speelt Bitcoin de rol van een veilige haven”, aldus Greenspan.

Bitcoin als wapen tegen inflatie

Economische indicatoren als de consumentenprijsindex (CPI) zijn volgens Greenspan ook als brandstof voor de Bitcoin koers. Hoewel de CPI voor oktober op hetzelfde niveau binnenkwam als in september (3,2%), betekent dat alsnog een stijging van ruim 3 procent op de inflatie van het afgelopen jaar.

“Bitcoin is de ideale belichaming van digitale schaarste en profiteert van de geldontwaarding van fiatmunten. Hoewel deze datapunten de koers op de korte termijn kunnen beïnvloeden, is het algemene economische landschap en de geleidelijke, maar stabiele daling in de koopkracht van fiatmunten hetgeen wat Bitcoin zijn kracht geeft”, zo voegt Greenspan toe.

Een andere reden voor de kracht van Bitcoin is natuurlijk de Spot Bitcoin ETF en ook de halving die voor april 2024 op het programma staat is niet in het nadeel van de digitale munt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’