duitsland
Bitcoin

Is Duitsland klaar met het verkopen van Bitcoin?

Zoals je misschien weet, zorgt de recente verkoop van Bitcoin (BTC) door de Duitse overheid voor flinke commotie in de cryptowereld. Duitsland verkoopt momenteel een aanzienlijke hoeveelheid BTC, wat een negatieve impact heeft op de koers. Volgens Arkham Intelligence bezit Duitsland nog steeds 39.826 BTC, met een geschatte waarde van $2,2 miljard.

Waar komen de Duitse Bitcoin vandaan?

Begin dit jaar nam het Duitse Federale Criminele Politiebureau (BKA) 49.857 BTC in beslag van de operators van Movie2k.to, een website die sinds 2013 offline is. Sinds juni heeft de Duitse overheid meer dan 10.000 Bitcoin verkocht, wat samenviel met een aanzienlijke correctie in de Bitcoin-markt. In de afgelopen vier weken daalde de Bitcoin koers met bijna 20 procent.

Waarom de Duitse overheid heeft besloten om deze BTC-voorraad te verkopen, is onbekend. Ook de reden achter de timing blijft onduidelijk. Wat wel zeker is, is dat de Bitcoin koers aanzienlijk onder druk staat door deze verkoop. Daarnaast is de kans groot dat de Duitse overheid nog niet klaar is met het verkopen van Bitcoin.

Vorige week bood Justin Sun, de oprichter van het Tron (TRON) netwerk, aan om de Bitcoin van de Duitse overheid ‘over the counter’ over te nemen om de negatieve impact op de koers te verminderen.

Het is echter onzeker of dit aanbod wordt geaccepteerd en hoe serieus de actie van Sun is. Hij staat namelijk bekend om zijn opvallende uitspraken. Bovendien is het niet duidelijk waar hij de ruim $2 miljard vandaan zou moeten halen.

Duitsland begaat een grote fout

De verkoop van Bitcoin door Duitsland getuigt van weinig vertrouwen in de toekomst van de cryptocurrency. Sommige experts beschouwen deze verkoop zelfs als een grote fout. Analisten van Blockware zeggen hierover:

“Het is dwaas dat de Duitse regering de afgelopen weken meer dan $390 miljoen aan Bitcoin naar beurzen heeft gestuurd om te verkopen voor fiatvaluta. Vanuit geopolitiek perspectief is het een strategische blunder voor elke natiestaat om Bitcoin te verkopen voor fiatvaluta, aangezien die laatste simpelweg uit het niets kan worden gedrukt.”

Met de 50.000 Bitcoin die het in bezit had, zat de Duitse overheid op een spreekwoordelijke goudmijn. Zoals je weet, zullen er maximaal 21 miljoen BTC bestaan, wat het extreem moeilijk maakt om een grote hoeveelheid Bitcoin te vergaren. Desondanks geeft de Duitse overheid de voorkeur aan fiatvaluta. Het is ook mogelijk dat de overheid een koersdaling van Bitcoin wilde veroorzaken, maar dit blijft speculatie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten