Justin Sun Bitcoin
Bitcoin

Tron-oprichter Justin Sun biedt aan om Bitcoin van Duitse overheid te kopen

Justin Sun, de oprichter van Tron, heeft een voorstel gedaan om de Bitcoin-bezittingen van de Duitse overheid, ter waarde van meer dan $2,3 miljard, over te nemen. Sun wil de Bitcoin off-market kopen om zo een negatieve prijsimpact te vermijden. Op 4 juli deelde Sun dit aanbod met zijn 3,5 miljoen volgers op X:

“Ik ben bereid om te onderhandelen met de Duitse overheid om alle BTC off-market te kopen om de impact op de markt te minimaliseren.”

Verkoop kan BTC-prijs mogelijk negatief beïnvloeden

Op 19 juni ontstonden de eerste vermoedens over een mogelijke verkoop van Bitcoin door de Duitse overheid, toen een door de overheid gelabelde wallet 6.500 BTC, ter waarde van meer dan $425 miljoen, overdroeg. Handelaren vrezen dat de verkoop van de resterende bezittingen de Bitcoin-prijs negatief zou kunnen beïnvloeden.

De bewuste wallet bevatte bijna 50.000 BTC sinds februari 2024, vermoedelijk in beslag genomen bij de piratenfilmwebsite Movie2k. Het Arkham Intelligence-platform tagde de cryptowallet als eigendom van de “Duitse regering (BKA)”, verwijzend naar het federale politiebureau van het land.

50.000 Bitcoin in beslag genomen

Het BKA nam in januari 50.000 BTC in beslag in Dresden, afkomstig van Movie2k. Het is echter nog onduidelijk welke autoriteit verantwoordelijk is voor de verkoop van de BTC. Een woordvoerster van het BKA verklaarde dat de criminele eenheid de in beslag genomen Bitcoin niet in bezit heeft:

“In principe is de verkoop of omzetting van in beslag genomen Bitcoins in euro’s de verantwoordelijkheid van het relevante openbaar ministerie of de rechtbank. De opbrengsten van in beslag genomen activa worden betaald aan het Land Revenue Office van de plaats waar de bevoegde rechtbank is gevestigd, in overeenstemming met artikel 60 van het Wetboek van Strafvordering. Het BKA bewaart alleen cryptoactiva die in beslag zijn genomen of in beslag zijn genomen in het kader van onderzoeken voor de kantoren van het openbaar ministerie.”

Met dit aanbod van Justin Sun blijft het afwachten hoe de Duitse overheid zal reageren en welke stappen er genomen zullen worden om de marktimpact van een dergelijke grote Bitcoin-transactie te beheersen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers