chainlink
Altcoin

Is nu investeren in Chainlink een goed plan? indicatoren laten tegenstrijdig beeld zien

Meer dan een maand geleden merkte Chainlink (LINK) een aanzienlijke toename in het handelsvolume op, een ontwikkeling die mede werd gedreven door een groeiende interesse van ‘whales’ in het project. Desondanks lijkt het afnemende enthousiasme in de algehele cryptomarkt zijn weerslag te hebben op het oracle-netwerk, ondanks deze eerder positieve signalen.

Er tekent zich een complex beeld af rondom het project. Uit recente data van het blockchain-analyseplatform Santiment blijkt dat de gemiddelde leeftijd van de munten in de afgelopen drie maanden is toegenomen. Dit gegeven duidt op de gemiddelde periode sinds de munten voor het laatst zijn verplaatst of verhandeld. Een toename in deze gemiddelde leeftijd kan erop wijzen dat investeerders ervoor kiezen hun munten voor een langere tijd aan te houden, wat vaak een signaal is van een positief marktsentiment.

Tegelijkertijd is er een opwaartse trend waarneembaar in de ‘social dominance’ – een metriek die de omvang van de discussies over een specifieke munt op online platforms aangeeft. Dit is terug te zien in een toename van de blauwe lijn in de grafiek. Deze stijging zou kunnen wijzen op een groeiende belangstelling en positiviteit rondom Chainlink.

Sentiment, munten leeftijd en social dominance van LINK
Sentiment, munten leeftijd en social dominance van LINK – Santiment

Daling in social dominance en marktsentiment

Ondanks de positieve trends in muntenleeftijd en social dominance, schetst de analyse van twee andere belangrijke metrieken een minder rooskleurig beeld voor LINK, met inbegrip van het gewogen sentiment dat in gele tinten wordt weergegeven. Deze metriek meet de algemene stemming of houding ten opzichte van de cryptocurrency, waarbij groter gewicht wordt toegekend aan meer invloedrijke of relevante bronnen. Een fluctuatie in het gewogen sentiment kan indicatief zijn voor veranderende marktpercepties ten aanzien van de betreffende munt.

Uit data van het analyseplatform Coinglass blijkt bovendien een toenemende neiging tot shortposities, die nu de longposities overstijgen. Dit onderstreept het afnemende sentiment dat ook door de Santiment-data wordt gesuggereerd.

LINK long/short ratio
LINK long/short ratio – Coinglass

Conclusie

Samenvattend laten de recente ontwikkelingen rondom Chainlink een tweeledig beeld zien. Ondanks enkele positieve signalen, suggereren de technische indicatoren en de verhouding tussen long- en shortposities dat de toekomst van LINK onzeker blijft. Vanuit een kortetermijnperspectief lijkt het niet raadzaam om op dit moment in deze cryptomunt te investeren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Chainlink of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?