Bitcoin

Grote Italiaanse bank gaat Bitcoin-aankopen toevoegen

De Italiaanse bank Banca Generali heeft zich aangesloten bij andere banken met plannen om klanten in staat te stellen Bitcoin te verhandelen.


Bitcoin verhandelen via de bank

Banca Generali is van plan om begin 2022 Bitcoin-handeldiensten aan te bieden. De Italiaanse bank is gericht op private banking en vermogensbeheer. Deze diensten zullen mogelijk worden gemaakt door een integratie met Conio, een Bitcoin-wallet/exchange-app.

Het financiële tijdschrift “Wealth” heeft vorige maand details verstrekt over de nieuwe diensten van de bank. Naar verluidt kunnen de 300.000 klanten dankzij Conio rechtstreeks vanaf hun bankrekening een Bitcoin-wallet aanmaken. De bank heeft al miljoenen dollars geïnvesteerd in Conio, dat vestigingen heeft in San Francisco en Italië.

Beide bedrijven begonnen hun partnerschap in december 2020 en waren oorspronkelijk van plan om de diensten in 2021 te lanceren. Riccardo Renna, COO bij Banca, is er echter van overtuigd dat het project begin dit jaar van start zal gaan. Hij zei het volgende:

“Vanaf dat moment kunnen klanten veilig actief zijn in een activaklasse die anders riskant zou kunnen zijn als ze verkeerd werden benaderd.”

De nieuwe diensten bieden het voordeel dat Bitcoin gekocht kan worden met een eigen betaal- of creditrekening, in plaats van een derde partij. Het beschikt ook over een unieke multi-sig wallet-oplossing. Dit zorgt voor verhoogde veiligheid.

“We weten dat de toekomstige structuur van de financiële markten zeker zal worden beïnvloed door de blockchaintechnologie. We werken samen met Conio om mogelijke aanpassingen van de blockchain aan onze processen en systemen te bestuderen.” Aldus Renna.


Adoptie door meerdere banken

Tal van grote banken hebben de afgelopen weken plannen aangekondigd om soortgelijke diensten te gaan aanbieden. Het meest opmerkelijk was de Duitse ‘Sparkasse‘. Zij hebben een netwerk van 400 banken in het hele land. Hun diensten alleen al zoude cryptodiensten kunnen bieden aan meer dan 50 miljoen mensen.

Kort daarna kondigden twee andere grote Duitse banken plannen aan voor de integratie van crypto-valuta. Het gaat om de Commerzbank en Volks- und Raiffeisenbank. Bovendien ging een retailbank uit New Jersey een samenwerking met Bakkt aan om klanten in staat te stellen crypto te verhandelen.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken