Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Italië trekt €45 miljoen uit voor blockchain-projecten

Het Italiaanse Ministerie van Economische Ontwikkeling heeft bekend gemaakt dat blockchainprojecten vanaf september in aanmerking komen om tot €45 miljoen aan overheidssubsidies aan te vragen.

Speciaal fonds opgericht voor blockchain-technologie

Zowel particulieren als bedrijven kunnen in aanmerking komen voor financiering voor hun blockchain-project(en). In eerste instantie heeft het speciaal opgezette fonds een grootte van €45 miljoen, voor uitgaven en kosten van €500.000 tot €2.000.000. Dit is een onderdeel van de doelstellingen van de Italiaanse regering voor investeringen in technologie, onderzoek en innovatie. De Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling, Giancarlo Giorgetti, zei het volgende:

Wij ondersteunen de investeringen van bedrijven in geavanceerde technologieën met als doel de modernisering van productiesystemen aan te moedigen door middel van managementmodellen die steeds meer onderling verbonden, efficiënt, veilig en snel zijn. Het doel van concurrentievermogen vereist dat de maakindustrie voortdurend innoveert en het potentieel van nieuwe technologieën gebruikt.

Omvang van bedrijf maakt niet uit bij blockchain-subsidie

In december van afgelopen jaar werd een besluit genomen waarin criteria vastgesteld zijn voor het gebruik van het fonds en in juni 2022 kwam een opvolgend besluit waarin het ministerie de voorwaarden voor het indienen van aanvragen vaststelt. Hieruit kwam een set van richtlijnen waar nu gebruik van wordt gemaakt.

Volgens het decreet komen bedrijven ongeacht hun omvang in aanmerking voor subsidies, op voorwaarde dat de middelen worden gebruikt voor Internet of Things (IoT), Kunstmatige Intelligentie (AI) of Blockchain in sectoren als industrie en productie, toerisme, gezondheid, milieu en ruimtevaart. Het is nog niet bekend of Italië beïnvloed gaat worden vanwege een recente EU-regelgeving omtrent crypto en de blockchain.

Blockchain nieuws

Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten Voyager Digital van plan om 11 augustus de mogelijkheid tot opnames te hervatten
Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund
Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM Japan krijgt na 4 jaar weer een Crypto-ATM
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten