Bitcoin miner
Bitcoin

Jack Dorsey investeert miljoenen in het decentraliseren van Bitcoin mining

Twitter-oprichter en Block CEO Jack Dorsey staat bekend als een groot voorstander van Bitcoin. Op dit moment investeert de succesvolle ondernemer miljoenen in OCEAN, een nieuw protocol dat gebouwd is om Bitcoin mining opnieuw te decentraliseren. Volgens Jack Dorsey raakt de mining-industrie steeds meer gecentraliseerd en dat ziet hij als een gevaar voor de toekomst van Bitcoin.

OCEAN moet hier uiteindelijk verandering in brengen als een decentrale pool voor Bitcoin mining.

Investeringsronde van 6,2 miljoen dollar

Dat mensen geloven in het idee van OCEAN blijkt wel uit de 6,2 miljoen dollar die inmiddels opgehaald is om het project een boost te geven.

“Mummolin (het bedrijf achter OCEAN) kondigde vandaag aan dat ze 6,2 miljoen dollar hebben opgehaald in een seed-funding, die wordt geleid door Jack Dorsey, Accomplice, Barefoot Bitcoin Fund, MoonKite, NewLayer Capital, The Bitcoin Opportunity Fund en andere strategische partners.

Het kapitaal wordt gebruikt om de lancering van OCEAN te steunen, de eerste van vele decentrale mining-pools voor Bitcoin.”

Volgens Dorsey is OCEAN een permissieloze, non-custodial en transparante mining-pool voor Bitcoin, die het probleem wil oplossen dat mining-pools steeds verder centraliseren.

OCEAN lost een probleem op voor alle Bitcoiners

In het persbericht zei Jack Dorsey er het volgende over: “OCEAN lost een probleem op voor Bitcoiners dat we allemaal voelen, namelijk de verdere centralisatie van pools en mining-pools die een plaag zou kunnen zijn voor Bitcoin en een risico vormt van de fundamentele eigenschappen van Bitcoin die ons zo dierbaar zijn”, aldus Dorsey.

“Als ik een project zie dat goed is voor Bitcoin in de breedste zin van het woord, dan is dat ook goed voor mij en mijn bedrijven. Het is een eenvoudig beslissing om hierin te investeren en ik ben blij om hier onderdeel van uit te maken”, zo vertelt Dorsey.

OCEAN oprichter en Bitcoiner van het eerste uur, Luke Dashjr, zegt dat het protocol het mogelijk maakt voor miners om hun blokbeloningen direct op de Bitcoin blockchain te krijgen, in plaats van via gecentraliseerde mining-pools.

“OCEAN is een nieuw type pool dat het voor miners mogelijk maakt om echt miners te zijn. We lanceren als de meest transparante pool en ook de enige non-custodial pool waar miners de ontvangers zijn van nieuwe Bitcoin, direct vanaf de blockchain”, aldus Luke Dashjr.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13