crypto analist
Bitcoin

Jack Mallers: Bitcoin gaat beter presteren dan S&P 500

De CEO van Bitcoin wallet en betaalprovider Strike gelooft dat de Amerikaanse overheid iets moet doen wat heel bullish is voor Bitcoin. In een nieuw interview met Kitco News zegt Mallers dat Amerika zich geen sterke Amerikaanse dollar kan veroorloven en dat het tegelijkertijd geen zwakke Amerikaanse dollar kan veroorloven.

Ze zitten in de val

Volgens Jack Mallers zit de Amerikaanse overheid in de val en is het stiekem printen van geld de enige manier om zichzelf zo lang mogelijk in leven te houden.

“Wat ik denk dat we zagen op het moment dat de Amerikaanse dollar verzwakte tegen de Japanse yen: problemen – het afwikkelen van een carry trade.

Als de dollar sterker wordt, dan is het lastig voor mensen met dollarschulden om te overleven. Je verkoopt op dat moment wat je kan verkopen, niet wat je wil verkopen. Al die buitenlandse entiteiten bezitten Amerikaanse staatsobligaties. Je verkoopt staatsobligaties en de rentes gaan omhoog. Als de rentes stijgen, dan gaat men plotseling vragen stellen over de solvabiliteit van de Verenigde Staten en dan gaan ze geld printen.

Ze zitten dus vast”, aldus Jack Mallers.

Voor de leek is dit waarschijnlijk een lastig verhaal, maar wat Mallers hier zegt is dat partijen die gedwongen Amerikaanse staatsobligaties verkopen (wat in Japan gebeurde en nog veel erger kan worden), drukken daarmee de rente op die staatsobligaties omhoog.

Door die stijgende rentes, is het voor de Amerikaanse overheid lastiger om zijn schulden te kunnen blijven betalen. Een hogere rente betekent immers dat zij tegen een hogere rente moeten lenen. Dat kan volgens hem niet en daardoor moeten ze naar de geldprinter grijpen.

Bitcoin de baas volgens Mallers

Mallers voorspelt dat Bitcoin hiervan gaat profiteren en zelfs beter zal presteren dan andere assets, zodra men doorkrijgt dat er verse dollars in het financiële systeem worden geïnjecteerd.

Als de liquiditeit stijgt, als ze meer vers kapitaal in het systeem pompen, als ze de valuta devalueren, dan is dat volgens Jack Mallers een heel bullish signaal voor de Bitcoin koers en voor andere financiële assets.

“Mijn verwachting is dat ze de geldprinters aanzetten en ik denk dat Bitcoin dan gaat overpresteren. Bitcoin zal een leider zijn, maar de S&P 500 gaat zonder twijfel ook volgen”, aldus een optimistische Jack Mallers als het over risico-assets gaat.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers rond de 61.000 dollar en staat er een stijging van ongeveer 4% op de borden voor de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers weer op $58.000, maar niet dankzij whales
Bitcoin miners in moeilijkheden dankzij dalende koers en stijgende hashrate
Bitwise CIO verdedigt Bitcoin ETF’s tegen kritiek van marktonderzoeker
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde