Bitcoin amerika
Bitcoin

Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’

Jack Mallers, de CEO van het Bitcoin Lightning Network bedrijf Strike, voorspelt dat de Bitcoin koers tijdens deze cyclus nog boven de 1 miljoen dollar kan komen.

Volgens Mallers is het een kwestie van tijd voordat de Amerikaanse centrale bank moet ingrijpen om de obligatiemarkten te redden, waardoor de Bitcoin koers met 297 tot 1.486 procent kan stijgen vanaf zijn huidige koers van 64.300 dollar.

De obligatiemarkt zit in de problemen

“De obligatiemarkt zit voor het eerst in de moderne financiële geschiedenis in de problemen. Investeerders in obligaties worden vernietigd. Wie bezitten er nu vooral obligaties? Dat zijn onze banken.

Onze banktegoeden zijn er niet meer vanwege de obligaties die zij gekocht hebben en staan om die reden onder water. Als centrale banken en overheden instappen om die markt te redden, dan is daar veel liquiditeit voor nodig en dat gaat de koersen van financiële assets omhoog sturen.

Als dat gebeurt is het onmogelijk om te speculeren over een asset met de schaarste van Bitcoin. Maar ik denk dat een koers van 250.000 tot 1 miljoen dollar binnen de voorstelbare range van mogelijkheden ligt.

Dat is allemaal gebaseerd op de liquiditeit die nodig is om deze markt solvabel te houden”, aldus Jack Mallers.

Waarom is de Bitcoin koers zo belangrijk?

De Bitcoin koers is voor Jack Mallers de belangrijkste indicator voor de adoptie van de digitale munt. “Wat de prijs mij vertelt is vooral welk deel van de wereld Bitcoin gebruikt als geld. Ik verwacht dat de wereld Bitcoin steeds meer zal adopteren als geld, omdat het zoveel verschillende problemen kan oplossen.

Om die reden verwacht ik dat de adoptie van Bitcoin als geld zal stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en andere overheidsmunten”, aldus een hele optimistische Jack Mallers.

Vooralsnog lijkt de bullrun echter een beetje vast te lopen, maar dat heeft ook te maken met de beperkte liquiditeit die momenteel in de markt stroomt.

Op 15 april moesten Amerikanen hun belastingen betalen, wat veel liquiditeit uit de markt haalde. Wat dat betreft is het wachten op de volgende grote instroom van liquiditeit, die er volgens Jack Mallers gaat komen als overheden en centrale banken de obligatiemarkten moeten redden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP