Japan, XRp
Bitcoin

Japans bedrijf koopt voor 3e keer in 2 maanden Bitcoin

Het Japanse Metaplanet is sinds kort overgestapt op een Bitcoin-standaard. Voor de derde keer in twee maanden kocht het gisteren Bitcoin en als gevolg daarvan schoot het aandeel met 10% omhoog. Metaplanet bezit nu 141,07 Bitcoin die goed zijn voor een waarde van 9,6 miljoen dollar.

Bitcoin is goed voor Metaplanet

Hoewel de Bitcoin koers op dit moment moeite heeft om zich boven de all-time high van 2021 te handhaven, is de digitale munt goed voor Metaplanet. Gisteren schoot het aandeel dus met 10% omhoog.

In de vroege uren van 11 juni onthulde het bedrijf de aankoop van 23,25 Bitcoin ter waarde van 1,59 miljoen dollar. Daarmee komt het totaal van Metaplanet op 141,07 Bitcoin die het voor een gemiddelde koers va 65.365 dollar inkocht.

Op dit moment staat het op een virtuele winst van ongeveer 4% op de investering.

Investeerders kunnen het wel waarderen. Metaplanet staat over de afgelopen vijf dagen met 28,99% in de plus.

Over de afgelopen zes maanden gemeten staat het bedrijf zelfs op een stijging van 493,33%. Dat zijn rendementen waar zelfs de meeste goed draaiende altcoins niet tegenop kunnen.

Metaplanet kopieert MicroStrategy

Het doel van Metaplanet is om MicroStrategy te kopiëren en kapitaal te lenen om Bitcoin te kopen. MicroStrategy doet dat al jaren en is er op die manier in geslaagd om steeds meer Bitcoin te verzamelen.

MicroStrategy geeft bijvoorbeeld vaak obligaties uit, die vervolgens ook om te zetten zijn in aandelen. Dat lijkt Metaplanet ook van plan. Al gaat het met Metaplanet wel om een veel kleinere onderneming dan MicroStrategy.

Wat dat betreft kan het nog wel even duren voordat ze serieuze bedragen aan Bitcoin gaan aankopen. Al is dat ook niet het belangrijkste. Iedereen kan natuurlijk meedoen aan Bitcoin op zijn eigen schaal.

Het idee achter de strategie van Metaplanet is om zichzelf te beschermen tegen de inflatie van de Japanse yen. De schuld/inkomensverhouding van de Japanse overheid ligt op 261%.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken