Japan vlag
Bitcoin

Japans beursbedrijf investeert opnieuw ¥1 miljard in Bitcoin

Het Japanse Metaplanet investeert opnieuw 1 miljard Japanse yen in Bitcoin. Tegen de huidige koersen gaat het daarmee om een investering van ongeveer 7 miljoen dollar. Met die aankoop kon Metaplanet 108,786 Bitcoin uit de markt halen.

Metaplanet blijft kopen

Met die aankoop bezit Metaplanet in totaal 639,50 Bitcoin. Die kocht het gemiddeld aan voor 9.326.856 Japanse yen per Bitcoin. Dat komt uit op een gemiddelde aankoopkoers van 62.836 dollar voor het Japanse bedrijf.

Dat is goed nieuws, want dat betekent dat ze momenteel op een virtuele winst staan. Vandaag is de Bitcoin koers namelijk met groene cijfers aan de nieuwe week begonnen en staat er een koers van 63.353 dollar op de borden.

Metaplanet profiteert daar meteen van en staat vandaag met 9,17% in de plus op de Japanse beurs.

Vanaf het begin van het jaar gemeten gaat het zelfs om een stijging van 525% voor het bedrijf. Wat dat betreft is Metaplanet een betere investering geweest dan Bitcoin, wat natuurlijk ook een bijzondere zaak is.

Harder stijgen dan Bitcoin

Overigens is Metaplanet geen uitzonder op dit gebied. Ook het MicroStrategy van Michael Saylor stijgt vaak harder dan Bitcoin, terwijl het ook alleen maar een bedrijf is dat Bitcoin koopt. Natuurlijk heeft MicroStrategy ook een software-business, maar dat onderdeel van het bedrijf is niet zo bijzonder dat daaruit de stijgingen te verklaren zijn.

MicroStrategy doet het vanaf het begin van het jaar ook fantastisch met een stijging van 157,60%. Daarmee presteert het bedrijf van Michael Saylor ook beter dan Bitcoin, dat voor 2024 op een rendement van ongeveer 50% staat.

Wat dat betreft lijkt het soms wel een betere strategie om dit soort bedrijven te kopen voor een bullmarkt dan om Bitcoin aan te houden. Met de kanttekening dat dit soort bedrijven natuurlijk een behoorlijke bak met extra risico met zich meebrengen.

Het is niet duidelijk hoe Metaplanet ditmaal aan het kapitaal kwam om de Bitcoin te kopen. Waarschijnlijk hebben ze weer opties verkocht, zoals dat de vorige keer ook het geval was.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt 3%: Is dit een door leverage gedreven pump?
Bitcoin koers stijgt 3%, maar memecoins stelen de show
Bitcoin blijft sterkste asset van 2024 ondanks uitdagend derde kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Waarom een XRP-prijs van $1.000 volgens deze expert realistischer is dan je denkt